Het dagelijkse gebruik heeft een impact op het houtwerk van de brug, dat voor het laatst werd opgeknapt in de jaren zeventig. "Om zeker te zijn dat de brug kan blijven dienen als vitaal oversteekpunt, moeten we essentiële onderhoudswerken uitvoeren", zegt de stad. Ook het liftsysteem krijgt een beurt.

Voetgangers zullen de brug tijdens de werken wel nog kunnen oversteken, behalve tijdens drie weekends tussen 8.00 en 22.00 uur. Ook de tentoonstellingsruimte in de Tower Bridge blijft open voor toeristen. Er wordt 24 op 24 uur en zeven dagen op zeven gewerkt om de periode met hinder zo kort mogelijk te houden. (Belga)

Het dagelijkse gebruik heeft een impact op het houtwerk van de brug, dat voor het laatst werd opgeknapt in de jaren zeventig. "Om zeker te zijn dat de brug kan blijven dienen als vitaal oversteekpunt, moeten we essentiële onderhoudswerken uitvoeren", zegt de stad. Ook het liftsysteem krijgt een beurt. Voetgangers zullen de brug tijdens de werken wel nog kunnen oversteken, behalve tijdens drie weekends tussen 8.00 en 22.00 uur. Ook de tentoonstellingsruimte in de Tower Bridge blijft open voor toeristen. Er wordt 24 op 24 uur en zeven dagen op zeven gewerkt om de periode met hinder zo kort mogelijk te houden. (Belga)