Op de traditionele kerstmarkt met meer dan 170 kraampjes tonen glasblazers, pottenbakkers en kaarsenmakers hun ambachtelijke vaardigheden, kunnen de bezoekers genieten van hartverwarmende lekkernijen en zijn alle bomen mooi gedecoreerd.

Wie eens iets anders wil, kan terecht op de Finse kerstmarkt op de Ballhofplatz. Hier drinkt u geen glühwein maar glögi vergezeld door flammlachs (gegrilde zalm). Een kerstdorp brengt het middeleeuwse verleden weer tot leven, in het Wunschwald verrijst een dennenbos waar heerlijke gerechten in hutten worden geserveerd en op allerlei andere plaatsen in de stad staan kleinere kerstmarkten.

Ook de dierentuin doet mee: van december tot half januari biedt de Erlebnis-Zoo schaatssessies, een rodel- en ijsbaan, een kerstmarkt en een glühweintuin. (MS)

Op de traditionele kerstmarkt met meer dan 170 kraampjes tonen glasblazers, pottenbakkers en kaarsenmakers hun ambachtelijke vaardigheden, kunnen de bezoekers genieten van hartverwarmende lekkernijen en zijn alle bomen mooi gedecoreerd. Wie eens iets anders wil, kan terecht op de Finse kerstmarkt op de Ballhofplatz. Hier drinkt u geen glühwein maar glögi vergezeld door flammlachs (gegrilde zalm). Een kerstdorp brengt het middeleeuwse verleden weer tot leven, in het Wunschwald verrijst een dennenbos waar heerlijke gerechten in hutten worden geserveerd en op allerlei andere plaatsen in de stad staan kleinere kerstmarkten. Ook de dierentuin doet mee: van december tot half januari biedt de Erlebnis-Zoo schaatssessies, een rodel- en ijsbaan, een kerstmarkt en een glühweintuin. (MS)