Daarmee wordt de traditie van de Klassieke Rijkunst geëerd, die sinds 450 jaar in de Oostenrijkse hoofdstad onderwezen en mondeling van de ene op de andere generatie doorgegeven wordt. Dat hebben de rijschool en de wereldcultuurorganisatie woensdag laten weten. De beslissing viel op een Unesco-treffen in Windhoek in Namibië.

De Spaanse rijschool is de oudste rijschool ter wereld, waar de klassieke rijkunst in de renaissancetraditie van de "Hoge School" al eeuwenlang onderhouden wordt. Elk jaar bezoeken meer dan 300.000 mensen de meestal uitverkochte voorstellingen, de stoeterij in Piber of het trainingscentrum in Heldenberg.

De lijst met gebruiken van de Unesco omvat momenteel zo'n 300 tradities uit de hele wereld, van de Spaanse flamenco over het Mongoolse Naadam-festival tot de Iraanse tapijtknoopkkunst. (Belga)

Daarmee wordt de traditie van de Klassieke Rijkunst geëerd, die sinds 450 jaar in de Oostenrijkse hoofdstad onderwezen en mondeling van de ene op de andere generatie doorgegeven wordt. Dat hebben de rijschool en de wereldcultuurorganisatie woensdag laten weten. De beslissing viel op een Unesco-treffen in Windhoek in Namibië.De Spaanse rijschool is de oudste rijschool ter wereld, waar de klassieke rijkunst in de renaissancetraditie van de "Hoge School" al eeuwenlang onderhouden wordt. Elk jaar bezoeken meer dan 300.000 mensen de meestal uitverkochte voorstellingen, de stoeterij in Piber of het trainingscentrum in Heldenberg. De lijst met gebruiken van de Unesco omvat momenteel zo'n 300 tradities uit de hele wereld, van de Spaanse flamenco over het Mongoolse Naadam-festival tot de Iraanse tapijtknoopkkunst. (Belga)