Rotterdam is de beste stad in Europa om in te leven. Dat vindt de Britse denktank Academy of Urbanism, die de Maasstad daarom een Urbanism Award gaf. Rotterdam liet de Deense stad Aarhus en het Italiaanse Turijn achter zich.

"De stad heeft een jonge, open, tolerante gemeenschap die vernieuwende architecteur en stedelijk ontwerp en nieuwe bedrijfsmodellen omarmt. De strategie is om families en bedrijven naar het centrum te trekken met huizen, uitstekend openbaar vervoer en een levendige publieke ruimte", zo legt Steven Bee van de Academy de charme van Rotterdam uit. Hij prijst het "sterke leiderschap" van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De andere Urbanism Awards gingen naar Groot-Brittannië: de beste plaats, de beste buurt, de beste straat en de beste plek.

iStockphoto
© iStockphoto

De volledige prijslijst:

Europese stad van het jaar

Rottedam

Aarhus in Denemarken

Turijn in Italie

De award voor beste kleinere stad

Aberystwyth (Ceredigion, Wales)

Beverley (Yorkshire, England)

Bury (Lancashire, England)

De beste buurt

Holbeck Urban Village (Leeds, England)

Broughty Ferry (Dundee, Scotland)

Devonport (Plymouth, England)

De beste straat

Bridge Street / North Street (Taunton, England)

High Street Berkhamsted (Berkhamsted, England)

Elwick Road (Ashford, England)

De beste plek

Pancras Station (London, England)

Bishops Square (Spitalfields, London, England)

Christmas Steps (Bristol, England) St

(Belga/MS)

Rotterdam is de beste stad in Europa om in te leven. Dat vindt de Britse denktank Academy of Urbanism, die de Maasstad daarom een Urbanism Award gaf. Rotterdam liet de Deense stad Aarhus en het Italiaanse Turijn achter zich. "De stad heeft een jonge, open, tolerante gemeenschap die vernieuwende architecteur en stedelijk ontwerp en nieuwe bedrijfsmodellen omarmt. De strategie is om families en bedrijven naar het centrum te trekken met huizen, uitstekend openbaar vervoer en een levendige publieke ruimte", zo legt Steven Bee van de Academy de charme van Rotterdam uit. Hij prijst het "sterke leiderschap" van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De andere Urbanism Awards gingen naar Groot-Brittannië: de beste plaats, de beste buurt, de beste straat en de beste plek.De volledige prijslijst:Europese stad van het jaarRottedamAarhus in DenemarkenTurijn in ItalieDe award voor beste kleinere stadAberystwyth (Ceredigion, Wales)Beverley (Yorkshire, England) Bury (Lancashire, England)De beste buurtHolbeck Urban Village (Leeds, England)Broughty Ferry (Dundee, Scotland) Devonport (Plymouth, England) De beste straatBridge Street / North Street (Taunton, England)High Street Berkhamsted (Berkhamsted, England) Elwick Road (Ashford, England)De beste plek Pancras Station (London, England)Bishops Square (Spitalfields, London, England) Christmas Steps (Bristol, England) St (Belga/MS)