Overnacht eens in een oude trein

Brussel heeft er een treinmuseum bij: het Train World Museum. Ernaast ligt het Trainhostel, zoals de naam al doet vermoeden een hostel met de spoorwegen als rode draad.

In het gebouw zijn maar liefst drie heuse treinstellen verwerkt. Alles ademt de sfeer van treinreizen. De industriële, maar gezellige en sfeervolle inrichting bestaat uit ijzer en hout, delen van machines en details zoals oude telefoons, klokken en meubels.

U kunt er overnachten in kamers ingericht als treincoupés met de bedden boven elkaar en een eigen douche en toilet. U kunt een bed boeken in een kamer voor twee, vier, zes of negen personen. Reist u met een groep of met familie, dan kunt u een privécompartiment huren voor zes personen. Een exclusieve manier om de nacht door te brengen is in de treinsuite ; die bevindt zich in een treinstel dat op het dak staat. U heeft er een tweepersoonskamer met uitzicht over de straat en een zitje buiten.

Het hostel wil, net als de trein, een plaats zijn waar reizigers elkaar treffen en ervaringen uitwisselen. Dat kunnen ze in de bibliotheek, in de gemeenschappelijke keuken, en in de expositieruimte voor jonge artiesten. Er is gratis wifi in de gedeelde ruimtes, in de kamers moet er betaald worden voor internet.

Trainhostel telt tweehonderd bedden. Voor de treinkamer betaalt u vanaf 25 euro per bed, voor een treincabine vanaf 20 euro en de suite kost 180 euro. Het ontbijt is aan 9 euro voor volwassenen en aan 5 euro voor kinderen. (MS)

Trainhostel

Georges Rodenbachlaan 6

1030 Brussel

Tel.: 02 808 61 76

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content