Waar in de rest van Europa zwaar bespaard wordt op de culturele sector, gaat men in de Noorse hoofdstad Oslo niet alleen een Munch-museum bouwen, maar ook een spiksplinternieuw nationaal museum voor kunst, architectuur en design neerpoten.

Het nieuwe museum, dat 700 miljoen euro kost, zal vier musea in één herbergen: de Nationale Galerij, het Museum voor Decoratieve Kunsten en Design, het Museum voor Hedendaagse Kunst en het Nationale Museum.

Het gebouw komt aan de haven van Oslo en zou tegen 2019 klaar moeten zijn.

Het museum voor schilder Edvard Munch zou 225 miljoen euro kosten. (Belga/MS)

Waar in de rest van Europa zwaar bespaard wordt op de culturele sector, gaat men in de Noorse hoofdstad Oslo niet alleen een Munch-museum bouwen, maar ook een spiksplinternieuw nationaal museum voor kunst, architectuur en design neerpoten. Het nieuwe museum, dat 700 miljoen euro kost, zal vier musea in één herbergen: de Nationale Galerij, het Museum voor Decoratieve Kunsten en Design, het Museum voor Hedendaagse Kunst en het Nationale Museum. Het gebouw komt aan de haven van Oslo en zou tegen 2019 klaar moeten zijn. Het museum voor schilder Edvard Munch zou 225 miljoen euro kosten. (Belga/MS)