Street Art Festivals in de hele wereld hebben als doel om steden een beetje mooier te maken door artiesten kale muren op te laten fleuren met schilderingen. Het Street Art Festival Vilnius wilde samen met Studio Vieta een stap verder gaan. Ze vroegen zich af hoe ze het stedelijk landschap kunnen verbeteren en hoe de inwoners daarvan mee kunnen genieten.

Daarom nodigden ze een archictect uit om een kleurloze betonnen parkeergarage bij het Litouwse parlement in de hoofdstad Vilnius onder handen te nemen. Het terrasvormige gebouw ligt op de oever van de Neris rivier en die ligging werd op een prachtige manier opgenomen in de transformatie van de garage.

De muren werden bekleed met een 2000 vierkante meter grote realistische afbeelding van een waterval die uit lijkt te komen in de rivier. Het lelijke statische gebouw veranderde zo in een dynamisch kunstwerk dat een mooi geheel vormt met de natuurlijke omgeving. (MS)

De parkeergarage voor de transformatie, Vieta Studio
De parkeergarage voor de transformatie © Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Vieta Studio
© Vieta Studio
Street Art Festivals in de hele wereld hebben als doel om steden een beetje mooier te maken door artiesten kale muren op te laten fleuren met schilderingen. Het Street Art Festival Vilnius wilde samen met Studio Vieta een stap verder gaan. Ze vroegen zich af hoe ze het stedelijk landschap kunnen verbeteren en hoe de inwoners daarvan mee kunnen genieten.Daarom nodigden ze een archictect uit om een kleurloze betonnen parkeergarage bij het Litouwse parlement in de hoofdstad Vilnius onder handen te nemen. Het terrasvormige gebouw ligt op de oever van de Neris rivier en die ligging werd op een prachtige manier opgenomen in de transformatie van de garage.De muren werden bekleed met een 2000 vierkante meter grote realistische afbeelding van een waterval die uit lijkt te komen in de rivier. Het lelijke statische gebouw veranderde zo in een dynamisch kunstwerk dat een mooi geheel vormt met de natuurlijke omgeving. (MS)