Burgemeester Dieter Reiter moet het eerste vat aanslaan met een houten hamer, iets waar hij vorig jaar slechts twee slagen voor nodig had. Markus Söder, de minister-president van de deelstaat Beieren, zal vervolgens het eerste biertje van het festival nuttigen. Dat wordt geserveerd per liter, waar dit jaar tot 10,10 euro voor moet worden betaald.

Bij het openen van de deuren om 9 uur zaterdagochtend stroomden al duizenden bezoekers toe. Gedurende het hele festival worden zowat zes miljoen mensen verwacht. Het Oktoberfest duurt twee weken, tot 7 oktober. Tegen dan zal er meer dan zes miljoen liter bier in de kelen van de bezoekers verdwenen zijn.

Burgemeester Dieter Reiter moet het eerste vat aanslaan met een houten hamer, iets waar hij vorig jaar slechts twee slagen voor nodig had. Markus Söder, de minister-president van de deelstaat Beieren, zal vervolgens het eerste biertje van het festival nuttigen. Dat wordt geserveerd per liter, waar dit jaar tot 10,10 euro voor moet worden betaald. Bij het openen van de deuren om 9 uur zaterdagochtend stroomden al duizenden bezoekers toe. Gedurende het hele festival worden zowat zes miljoen mensen verwacht. Het Oktoberfest duurt twee weken, tot 7 oktober. Tegen dan zal er meer dan zes miljoen liter bier in de kelen van de bezoekers verdwenen zijn.