Dat heeft de National Park Service laten weten. Het monument raakte meer dan tweeënhalf jaar geleden beschadigd door een aardbeving in de staat Virginia. De herstelling kostte zo'n 15 miljoen Amerikaanse dollar, of bijna 11 miljoen euro.

Het Washington Monument is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen en bijna 170 meter hoog. Door de aardbeving met een magnitude van 5,8 zaten er meer dan 150 scheuren in de obelisk.

Het monument werd tussen 1848 en 1884 gebouwd ter ere van de eerste Amerikaanse president George Washington. Bezoekers hebben van op de top een prachtig uitzicht. (Belga/MS)

Dat heeft de National Park Service laten weten. Het monument raakte meer dan tweeënhalf jaar geleden beschadigd door een aardbeving in de staat Virginia. De herstelling kostte zo'n 15 miljoen Amerikaanse dollar, of bijna 11 miljoen euro. Het Washington Monument is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen en bijna 170 meter hoog. Door de aardbeving met een magnitude van 5,8 zaten er meer dan 150 scheuren in de obelisk. Het monument werd tussen 1848 en 1884 gebouwd ter ere van de eerste Amerikaanse president George Washington. Bezoekers hebben van op de top een prachtig uitzicht. (Belga/MS)