De nieuwe Tate Modern in Londen moet een symbool voor de groeiende globalisering van de hedendaagse kunst worden. Dat zei de directeur van de Tate Galeries, Nicholas Serota, tijdens een persbezoek aan de nieuwe uitbouw van de Tate Modern.

Met de gedurfde piramidevormige aanbouw breidt de populaire kunstgalerij haar tentoonstellingsoppervlakte met ongeveer 60 procent uit. Het nieuwe, tien verdiepingen tellende, gebouw wordt vrijdag voor bezoekers geopend. Tate Modern telt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers.

"Dit is niet enkel een aanbouw, maar een compleet nieuwe Tate Modern met een nieuwe kijk op de wereld", zei Serota met het oog op meer aandacht voor vrouwelijke kunstenaars en de globale kunst van Latijns-Amerika tot Azië. Plusminus 40 procent van de Tate-verzameling kan nu voor het eerst aan het publiek getoond worden.

Ook de politiek kwam niets tekort. De voormalige BP-baas John Browne, voorzitter van de raad van bestuur van Tate, waarschuwde voor de gevolgen van een Brexit. "Op een ogenblik dat velen zich naar binnen willen keren, is Tate Modern er een voorbeeld van wat we door internationale openheid kunnen bereiken", zei hij. (Belga)

De nieuwe Tate Modern in Londen moet een symbool voor de groeiende globalisering van de hedendaagse kunst worden. Dat zei de directeur van de Tate Galeries, Nicholas Serota, tijdens een persbezoek aan de nieuwe uitbouw van de Tate Modern. Met de gedurfde piramidevormige aanbouw breidt de populaire kunstgalerij haar tentoonstellingsoppervlakte met ongeveer 60 procent uit. Het nieuwe, tien verdiepingen tellende, gebouw wordt vrijdag voor bezoekers geopend. Tate Modern telt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers."Dit is niet enkel een aanbouw, maar een compleet nieuwe Tate Modern met een nieuwe kijk op de wereld", zei Serota met het oog op meer aandacht voor vrouwelijke kunstenaars en de globale kunst van Latijns-Amerika tot Azië. Plusminus 40 procent van de Tate-verzameling kan nu voor het eerst aan het publiek getoond worden. Ook de politiek kwam niets tekort. De voormalige BP-baas John Browne, voorzitter van de raad van bestuur van Tate, waarschuwde voor de gevolgen van een Brexit. "Op een ogenblik dat velen zich naar binnen willen keren, is Tate Modern er een voorbeeld van wat we door internationale openheid kunnen bereiken", zei hij. (Belga)