In het bijzijn van diverse hoogwaardigheidsbekleders zoals de Amerikaanse ambassadeur in België, afgevaardigden van het Amerikaanse en Belgische leger en een aantal Amerikaanse veteranen, zal zaterdagmiddag om 14:00 uur het 101st Airborne Museum Le Mess officieel worden geopend.

Het museum is gevestigd in de voormalige officiersmess van het Belgische leger. Dit pand werd in de oorlogsjaren gebruikt door het Duitse leger. Tijdens en na de bevrijding van Bastogne verleende het rode kruis van daaruit medische aan de geallieerden en de burgers van Bastogne. Na de oorlog heeft het opnieuw jaren dienst gedaan als officiersmess.

Nadat het pand lange tijd heeft leeg gestaan besloot het Nederlandse echtpaar Van Kessel het gebouw te kopen met als doel het in zijn oude glorie te herstellen en om er een uniek project te realiseren. H

Het op de geschiedenis van de 101ste Airborne Divisie geënte museum geeft een prachtige weergave van de geschiedenis rondom de Slag van de Ardennen. In de bijzondere sfeer van het pand, met zeer realistische figuren en perfect gereconstrueerde displays neemt het de bezoeker mee terug naar de oorlogsjaren.

Het museum is een volledig privé initiatief en zonder overheidssteun gerealiseerd. Het samenbrengen van privécollecties van Hans Van Kessel, Franc Ottelet (Bastogne) en Johnny Bona (Bastogne) en met de inzet van vrijwilligers is dit project van de grond gekomen.

Dit museum is een bijzondere aanvulling op het historisch erfgoed van de gemeente Bastogne dat jaarlijks vele toeristen trekt en zal complementair zijn aan het toekomstig Centrum ter Herdenking van de tweede wereldoorlog (voorheen Bastogne Historical Center), als deze in 2012 wordt geopend.

Na de officiële opening van 24 september zal vanaf zondag 25 september het museum dagelijks (maandag gesloten) geopend zijn voor het publiek tussen 10:00 en 17:00 uur. (MS)

In het bijzijn van diverse hoogwaardigheidsbekleders zoals de Amerikaanse ambassadeur in België, afgevaardigden van het Amerikaanse en Belgische leger en een aantal Amerikaanse veteranen, zal zaterdagmiddag om 14:00 uur het 101st Airborne Museum Le Mess officieel worden geopend. Het museum is gevestigd in de voormalige officiersmess van het Belgische leger. Dit pand werd in de oorlogsjaren gebruikt door het Duitse leger. Tijdens en na de bevrijding van Bastogne verleende het rode kruis van daaruit medische aan de geallieerden en de burgers van Bastogne. Na de oorlog heeft het opnieuw jaren dienst gedaan als officiersmess. Nadat het pand lange tijd heeft leeg gestaan besloot het Nederlandse echtpaar Van Kessel het gebouw te kopen met als doel het in zijn oude glorie te herstellen en om er een uniek project te realiseren. H Het op de geschiedenis van de 101ste Airborne Divisie geënte museum geeft een prachtige weergave van de geschiedenis rondom de Slag van de Ardennen. In de bijzondere sfeer van het pand, met zeer realistische figuren en perfect gereconstrueerde displays neemt het de bezoeker mee terug naar de oorlogsjaren. Het museum is een volledig privé initiatief en zonder overheidssteun gerealiseerd. Het samenbrengen van privécollecties van Hans Van Kessel, Franc Ottelet (Bastogne) en Johnny Bona (Bastogne) en met de inzet van vrijwilligers is dit project van de grond gekomen. Dit museum is een bijzondere aanvulling op het historisch erfgoed van de gemeente Bastogne dat jaarlijks vele toeristen trekt en zal complementair zijn aan het toekomstig Centrum ter Herdenking van de tweede wereldoorlog (voorheen Bastogne Historical Center), als deze in 2012 wordt geopend. Na de officiële opening van 24 september zal vanaf zondag 25 september het museum dagelijks (maandag gesloten) geopend zijn voor het publiek tussen 10:00 en 17:00 uur. (MS)