Het gloednieuwe vaartuig dat daarvoor wordt ingezet, werd gedoopt door de Gentse schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen Annelies Storms (sp.a) en Agnes Peil, afdelingshoofd van waterwegbeheerder Waterwegen & Zeekanaal.

De watertram houdt halt op zes locaties - Gravensteen, Korenlei/Graslei, Bijloke, Sint-Pietersabdij, Kathedraal en de Veldstraat - telkens op vaste tijdstippen. "De watertram combineert het beste van die toeristische activiteiten", zegt Ilse Luyten (Boat in Gent/Bootjes van Gent-Rederij Dewaele). "Terwijl gebruikers van de ene naar de andere locatie varen, zorgt een gids live voor aanvullende info op de 'top 50 city tips' en de wandelroutes."

Wandeling langs de mooiste plekjes

Vanaf elke halte werd een wandeling uitgestippeld langs de vijftig mooiste plekjes van Gent. Die routes worden aangeboden bij aankoop van een dagticket, dat verkocht wordt op de Korenlei en nabij het Gravensteen. Houders van de "CityCard Gent" - een toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties - kunnen ook gebruik maken van de watertram.

"We willen toeristen een stukje verder brengen dan het Gravensteen en de Korenmarkt en Graslei" zegt Luyten. Dat beaamt ook de Gentse schepen Storms, die zegt dat het beleid erop gericht is om toeristen veel meer te spreiden over de stad. De initiatiefnemer zegt voorts de lokale tewerkstelling te steunen en een mobiliteitsalternatief aan te bieden. De watertram biedt plaats aan 65 personen en het nieuwe vaartuig voldoet aan de strengste technische normen voor stadsrondvaartboten.

Er wordt voorlopig gestart in de weekends tussen april en november. De "hop on hop off watertram" is een initiatief van Boat in Gent in samenwerking met de "Bootjes van Gent - Rederij Dewaele". Aan het project verleenden waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV, de Hogeschool Gent en het stadsbestuur hun medewerking.

(Belga)

Het gloednieuwe vaartuig dat daarvoor wordt ingezet, werd gedoopt door de Gentse schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen Annelies Storms (sp.a) en Agnes Peil, afdelingshoofd van waterwegbeheerder Waterwegen & Zeekanaal.De watertram houdt halt op zes locaties - Gravensteen, Korenlei/Graslei, Bijloke, Sint-Pietersabdij, Kathedraal en de Veldstraat - telkens op vaste tijdstippen. "De watertram combineert het beste van die toeristische activiteiten", zegt Ilse Luyten (Boat in Gent/Bootjes van Gent-Rederij Dewaele). "Terwijl gebruikers van de ene naar de andere locatie varen, zorgt een gids live voor aanvullende info op de 'top 50 city tips' en de wandelroutes." Wandeling langs de mooiste plekjesVanaf elke halte werd een wandeling uitgestippeld langs de vijftig mooiste plekjes van Gent. Die routes worden aangeboden bij aankoop van een dagticket, dat verkocht wordt op de Korenlei en nabij het Gravensteen. Houders van de "CityCard Gent" - een toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties - kunnen ook gebruik maken van de watertram. "We willen toeristen een stukje verder brengen dan het Gravensteen en de Korenmarkt en Graslei" zegt Luyten. Dat beaamt ook de Gentse schepen Storms, die zegt dat het beleid erop gericht is om toeristen veel meer te spreiden over de stad. De initiatiefnemer zegt voorts de lokale tewerkstelling te steunen en een mobiliteitsalternatief aan te bieden. De watertram biedt plaats aan 65 personen en het nieuwe vaartuig voldoet aan de strengste technische normen voor stadsrondvaartboten. Er wordt voorlopig gestart in de weekends tussen april en november. De "hop on hop off watertram" is een initiatief van Boat in Gent in samenwerking met de "Bootjes van Gent - Rederij Dewaele". Aan het project verleenden waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV, de Hogeschool Gent en het stadsbestuur hun medewerking.(Belga)