Nieuw: de CityCard Gent

© Thinkstock

In Gent is de CityCard voorgesteld, een kaart die voor twee of drie dagen toegang geeft tot alle belangrijke monumenten, musea en attracties.

De digitale kaart vervangt de papieren museumpas en houdt nu ook een boottocht in.

Voor 25 of 30 euro krijgt de gebruiker 48 of 72 uur toegang tot alle deelnemende musea en monumenten, inclusief de tijdelijke tentoonstellingen. De kaart is ook geldig op bussen en trams van vervoersmaatschappij De Lijn.

“Het aanbod werd uitgebreid met een boottochtje en een bezoek aan Museum Arnold Vander Haeghen en Hotel d’Hane Steenhuyse. Voor kinderen onder de 12 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen CityCard nodig”, zegt Toerisme Gent.

Gentse hoogtepunten als Sint-Baafskathedraal en Lam Gods, Gravensteen, Belfort, Museum voor Schone Kunsten, S.M.A.K., STAM, MIAT en Design museum Gent waren al beschikbaar met de museumpas.

Met de CityCard kan ook de restauratie van het Lam Gods bezocht worden in het MSK en het Caermersklooster. De kaart is onder meer te koop in het infokantoor van Toerisme Gent, in de deelnemende musea en in de verkooppunten van De Lijn. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content