De Amerikaanse metropool volgt daarmee het voorbeeld van steden als Brussel, Parijs en Londen.

Volgens de verantwoordelijke van het departement Vervoer van de stad, Jannette Sadik-Kahn, zullen ongeveer 10.000 fietsen worden verdeeld over 600 uitleenpunten in Manhattan en sommige delen van Brooklyn.

De opzet is hetzelfde als het systeem zoals dat ook in verschillende Belgische steden al bestaat. New Yorkers kunnen voor een bepaalde tijd een fiets huren, om die vervolgens terug te brengen naar een uitleenpunt van keuze.

Om van de stadsfietsen gebruik te maken, moeten fietsers zich wel eerst inschrijven. Na betaling van een jaarabonnement - dat minder zal kosten dan een maandabonnement voor het openbare vervoer - krijgen ze een lidkaart toegestuurd en kunnen ze het zadel op. (Belga/MS)

De Amerikaanse metropool volgt daarmee het voorbeeld van steden als Brussel, Parijs en Londen. Volgens de verantwoordelijke van het departement Vervoer van de stad, Jannette Sadik-Kahn, zullen ongeveer 10.000 fietsen worden verdeeld over 600 uitleenpunten in Manhattan en sommige delen van Brooklyn. De opzet is hetzelfde als het systeem zoals dat ook in verschillende Belgische steden al bestaat. New Yorkers kunnen voor een bepaalde tijd een fiets huren, om die vervolgens terug te brengen naar een uitleenpunt van keuze. Om van de stadsfietsen gebruik te maken, moeten fietsers zich wel eerst inschrijven. Na betaling van een jaarabonnement - dat minder zal kosten dan een maandabonnement voor het openbare vervoer - krijgen ze een lidkaart toegestuurd en kunnen ze het zadel op. (Belga/MS)