Muizenwijn, gebraden tarantula en schapenoogsap: in het Disgusting Food Museum kan je het proeven

© AFP

Van een soep gemaakt van vleermuizen en fruit tot een sap van schapenoog en van kaas met maden tot een cake van muggen: in het zojuist geopende Disgusting Food Museum in Los Angeles kan je al deze gerechten niet alleen bekijken, maar ook zelf proeven. Bezoekers zullen ontdekken dat wat de een walgelijk vindt - mensen uit België zullen waarschijnlijk niet warmlopen voor een glaasje muizenwijn, terwijl Amerikanen Nederlandse dropjes afschuwelijk vinden - voor de ander een delicatesse is.

Het museum heeft ook een serieuze missie: misschien staan we, door onze ideeën over wat vies is te veranderen, open voor milieuvriendelijker voedsel.

Gebraden tarantula uit Cambodja © AFP

Rups van de Gonimbrasia belina vlinder uit Zuid-Afrika. © AFP

Akutaq uit Alaska: dierenvet gemengd met bessen en sneeuw © AFP

Zoute salmiakdropjes uit onder andere Nederland © AFP

Muizenwijn uit China © AFP

Disgusting Food Museum © AFP

Doerian uit Zuidoos-Azie: een vrucht met een vieze, penetrante geur © AFP

Gelatinesnoepjes gemaakt van het afval van geslachte dieren © AFP

De penis van een stier uit China © AFP

Schapenoogsap uit Mongolie © AFP

Shirako, gemaakt van vissensperma, uit Japan © AFP

Schildpaddensoep uit China © AFP

'Rocky Mountain Oysters' - stierentestikels - uit de VS © AFP

Pop-Tarts uit de VS © AFP

'Paleton de Cajeta', lolly's gemaakt van geitenmelk uit Mexico © AFP

Cuy, geroosterde cavia's in Peru © AFP

Musk Sticks uit Australie © AFP

Shirako, een snack gemaakt van vissensperma, uit Japan © AFP

Vlees gekweekt in een laboratorium uit de VS © AFP

Fruitvleermuizensoep uit Guam © AFP

Muizenwijn uit China © AFP

Kunga Cake, gemaakt van muggen, uit Oost Afriks © AFP

Casu Marzu, een kaas met maden, uit Sardinie © AFP

Casu Marzu © AFP

Surstromming, gefermenteerde haring, uit Zweden © AFP

Nsenene, sprinkhanen, uit Oeganda © AFP

Varkenshersens in blik © AFP

Kopi Luwak uit Indonesie: koffiebonen die zijn opgegeten en weer uitgepoept door de civetkat © AFP

Menudo, soep gemaakt van koeienmaag, uit Mexico © AFP

Disgusting Food Museum © AFP

Een bezoeker proeft een stukje Hakarl, gefermenteerde haai, uit IJsland © AFP

Kale Pache, gemaakt van het hoofd, de poten en de maag van een schaap, uit Afghanistan © AFP

Wantsen worden gegeten in Zimbabwe en Zuid-Afrika © AFP

Jugo De Rana, een drankje gemaakt van kikkers en kwarteleieren © AFP