Muizenwijn, gebraden tarantula en schapenoogsap: in het Disgusting Food Museum kan je het proeven

16/12/18 om 14:13 - Bijgewerkt om 14:12

Het ontdekken van de keuken van een andere cultuur kan een feest voor de zintuigen zijn, maar het kan ons ook vervullen van walging. In Los Angeles is zojuist het Disgusting Food Museum geopend met gerechten die in het ene deel van de wereld met smaak gegeten worden, maar elders met afschuw bekeken worden.

Van een soep gemaakt van vleermuizen en fruit tot een sap van schapenoog en van kaas met maden tot een cake van muggen: in het zojuist geopende Disgusting Food Museum in Los Angeles kan je al deze gerechten niet alleen bekijken, maar ook zelf proeven. Bezoekers zullen ontdekken dat wat de een walgelijk vindt - mensen uit België zullen waarschijnlijk niet warmlopen voor een glaasje muizenwijn, terwijl Amerikanen Nederlandse dropjes afschuwelijk vinden - voor de ander een delicatesse is.

Het museum heeft ook een serieuze missie: misschien staan we, door onze ideeën over wat vies is te veranderen, open voor milieuvriendelijker voedsel.