Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het middeleeuwse centrum van de stad vrijwel volledig vernield. Daarna werd het op een moderne en autovriendelijke manier herbouwd, maar nu gaat het historische deel in zijn oorspronkelijke glorie hersteld worden.

Een gebied van 7000 vierkante meter rond de Dom gaat volledig op de schop. Als het project afgerond is, zullen dertig herenhuizen er precies zo uitzien als tijdens de Middeleeuwen. In die huizen komen winkels, bars, restaurants en kantoren. (MS)

Informatie

Sanierungsgebiet Ehemalige Altstadt von Frankfurt

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het middeleeuwse centrum van de stad vrijwel volledig vernield. Daarna werd het op een moderne en autovriendelijke manier herbouwd, maar nu gaat het historische deel in zijn oorspronkelijke glorie hersteld worden. Een gebied van 7000 vierkante meter rond de Dom gaat volledig op de schop. Als het project afgerond is, zullen dertig herenhuizen er precies zo uitzien als tijdens de Middeleeuwen. In die huizen komen winkels, bars, restaurants en kantoren. (MS)InformatieSanierungsgebiet Ehemalige Altstadt von Frankfurt