Dat berichten verschillende lokale media. Khan wil hiermee de meest fietsvriendelijke burgemeester van Londen worden. "Fietsen moet een veilige en natuurlijke transportkeuze worden voor alle Londenaars", zei hij.

De voorganger van Khan, Boris Johnson, was zelf een verwoed fietser en legde een pak fietspaden aan. De vrees bestond dat zijn opvolger minder ambitieus zou zijn, maar die komt nu zelf met een uitgebreid investeringsprogramma. Zo'n 770 miljoen pond, of 17 pond per persoon per jaar, is vergelijkbaar met fietsvriendelijke landen als Nederland of Denemarken, aldus The Guardian.

In de plannen van Khan is onder meer sprake van twee nieuwe fietsostrades, in het zuidoosten en het westen van de stad. In de buitenwijken wordt de voorkeur gegeven aan fietspaden in rustige achterafstraatjes, waar doorgaand autoverkeer wordt beperkt.

Steeds meer Londenaars kiezen voor de fiets om zich te verplaatsen. (Belga)

Dat berichten verschillende lokale media. Khan wil hiermee de meest fietsvriendelijke burgemeester van Londen worden. "Fietsen moet een veilige en natuurlijke transportkeuze worden voor alle Londenaars", zei hij.De voorganger van Khan, Boris Johnson, was zelf een verwoed fietser en legde een pak fietspaden aan. De vrees bestond dat zijn opvolger minder ambitieus zou zijn, maar die komt nu zelf met een uitgebreid investeringsprogramma. Zo'n 770 miljoen pond, of 17 pond per persoon per jaar, is vergelijkbaar met fietsvriendelijke landen als Nederland of Denemarken, aldus The Guardian. In de plannen van Khan is onder meer sprake van twee nieuwe fietsostrades, in het zuidoosten en het westen van de stad. In de buitenwijken wordt de voorkeur gegeven aan fietspaden in rustige achterafstraatjes, waar doorgaand autoverkeer wordt beperkt. Steeds meer Londenaars kiezen voor de fiets om zich te verplaatsen. (Belga)