Leuven wordt vier maanden lang de hoofdstad van Utopia met 78 projecten op 39 locaties. In "Utopia", dat precies 500 jaar geleden in Leuven werd gedrukt, beschrijft Thomas More de ideale samenleving. Het woord utopie in de betekenis van positieve verandering is de rode draad van het festival. Dat telt 18 tentoonstellingen, 12 theatervoorstellingen, 9 muziekuitvoeringen, 2 dansvoorstellingen, 9 lezingen en debatten, 6 stadswandelingen en 23 happenings.

Vier maanden lang staan vernieuwing en ontdekking centraal: precies waar het in "Utopia" allemaal om draaide. Het festival spreekt diverse doelgroepen aan, van kunst- en muziekliefhebbers tot kinderen en studenten. Toeristen leren een heel ander Leuven kennen.

Bij het stadsfestival zijn 55 Leuvense culturele organisaties en 416 medewerkers betrokken. Het is een initiatief van de vzw Kunst Leuven, een samenwerkingsverband tussen de stad Leuven en de KU Leuven. Het festival start op 24 september met een openingshappening op het Ladeuzeplein en loopt tot 17 januari 2017. (Belga)

Leuven wordt vier maanden lang de hoofdstad van Utopia met 78 projecten op 39 locaties. In "Utopia", dat precies 500 jaar geleden in Leuven werd gedrukt, beschrijft Thomas More de ideale samenleving. Het woord utopie in de betekenis van positieve verandering is de rode draad van het festival. Dat telt 18 tentoonstellingen, 12 theatervoorstellingen, 9 muziekuitvoeringen, 2 dansvoorstellingen, 9 lezingen en debatten, 6 stadswandelingen en 23 happenings. Vier maanden lang staan vernieuwing en ontdekking centraal: precies waar het in "Utopia" allemaal om draaide. Het festival spreekt diverse doelgroepen aan, van kunst- en muziekliefhebbers tot kinderen en studenten. Toeristen leren een heel ander Leuven kennen. Bij het stadsfestival zijn 55 Leuvense culturele organisaties en 416 medewerkers betrokken. Het is een initiatief van de vzw Kunst Leuven, een samenwerkingsverband tussen de stad Leuven en de KU Leuven. Het festival start op 24 september met een openingshappening op het Ladeuzeplein en loopt tot 17 januari 2017. (Belga)