Tussen 2 oktober 2011 en 25 maart 2012 slaan meer dan 60 culturele instellingen in het zuiden van Californië de handen ineen om gezamenlijk het ontstaan van de Los Angeles art scene aan de wereld te tonen.

Ontstaan kort na de Tweede Wereldoorlog groeide deze scene snel uit tot een belangrijke culturele groep. De LA Art Scene bracht veel vernieuwingen in de kunstwereld. Denk maar aan de popart, moderne architectuur, multimedia installaties en post-minimalisme.

Pacific Standard Time: Art in L.A. 1945 - 1980 belicht met meer dan 50 tentoonstellingen in heel Zuid-Californië tussen Santa Barbara, San Diego en Palm Springs die bepalende rol.

Op het programma staan ook lezingen, congressen, films, optredens en cursussen. Enkele deelnemers: Getty Museum, Museum of Contemporary Art, de Los Angeles Philharmonic en Watts Towers Arts Center.

Maaike Schwering

Tussen 2 oktober 2011 en 25 maart 2012 slaan meer dan 60 culturele instellingen in het zuiden van Californië de handen ineen om gezamenlijk het ontstaan van de Los Angeles art scene aan de wereld te tonen. Ontstaan kort na de Tweede Wereldoorlog groeide deze scene snel uit tot een belangrijke culturele groep. De LA Art Scene bracht veel vernieuwingen in de kunstwereld. Denk maar aan de popart, moderne architectuur, multimedia installaties en post-minimalisme. Pacific Standard Time: Art in L.A. 1945 - 1980 belicht met meer dan 50 tentoonstellingen in heel Zuid-Californië tussen Santa Barbara, San Diego en Palm Springs die bepalende rol. Op het programma staan ook lezingen, congressen, films, optredens en cursussen. Enkele deelnemers: Getty Museum, Museum of Contemporary Art, de Los Angeles Philharmonic en Watts Towers Arts Center. Maaike Schwering