De wijk Kazimierz in de Poolse stad Krakau was eeuwenlang een belangrijk centrum van de Joodse cultuur, wetenschap en godsdienst.

De wijk wordt daarom ook wel het Jeruzalem van Europa genoemd. Geen wonder dat hier een van de grootste en interessantste Joodse festivals ter wereld plaatsvindt.

Van 24 juni tot 3 juli kunt u er genieten van films, tentoonstellingen, literaire lezingen, dans- en theatervoorstellingen, workshops waarin u bijvoorbeeld traditionele dansen en Joodse kalligrafie kunt leren, en natuurlijk concerten met klezmermuziek. Ook kunt u proeven van de traditionele Joodse koosjere keuken.

Informatie

Jewish Festival

Maaike Schwering

De wijk Kazimierz in de Poolse stad Krakau was eeuwenlang een belangrijk centrum van de Joodse cultuur, wetenschap en godsdienst. De wijk wordt daarom ook wel het Jeruzalem van Europa genoemd. Geen wonder dat hier een van de grootste en interessantste Joodse festivals ter wereld plaatsvindt. Van 24 juni tot 3 juli kunt u er genieten van films, tentoonstellingen, literaire lezingen, dans- en theatervoorstellingen, workshops waarin u bijvoorbeeld traditionele dansen en Joodse kalligrafie kunt leren, en natuurlijk concerten met klezmermuziek. Ook kunt u proeven van de traditionele Joodse koosjere keuken.InformatieJewish Festival Maaike Schwering