Koons behoort tot de bekendste en tegelijk meest controversiële hedendaagse kunstenaars. Het Whitney Museum of American Art uit New York en het Centre Pompidou sloegen de handen in elkaar om deze tentoonstelling samen te stellen.

Niet alleen Koons' bekendste werken zijn er te zien, maar ook beelden en schilderijen uit de hele wereld die op een chronologische manier de evolutie tonen die de kunstenaar heeft doorgemaakt: vanaf zijn eerste werken, die een erfenis waren van de popart, tot zijn hedendaagse creaties.

Ook is er een avant-première met de nieuwste werken van de kunstenaar. De expositie loopt tot en met 27 april 2015. (MS)

Koons behoort tot de bekendste en tegelijk meest controversiële hedendaagse kunstenaars. Het Whitney Museum of American Art uit New York en het Centre Pompidou sloegen de handen in elkaar om deze tentoonstelling samen te stellen. Niet alleen Koons' bekendste werken zijn er te zien, maar ook beelden en schilderijen uit de hele wereld die op een chronologische manier de evolutie tonen die de kunstenaar heeft doorgemaakt: vanaf zijn eerste werken, die een erfenis waren van de popart, tot zijn hedendaagse creaties. Ook is er een avant-première met de nieuwste werken van de kunstenaar. De expositie loopt tot en met 27 april 2015. (MS)