In beeld: zeldzame sneeuwval in Rome

26/02/18 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:23

Sneeuw is in Rome iets zeldzaams. En wanneer het een paar centimeter sneeuwt, heerst er in de Italiaanse hoofdstad een uitzonderlijke toestand. Het verkeer komt tot stilstand en toeristische attracties blijven dicht.

In Rome sneeuwde het maandag voor het eerst sinds 2012. Over de Italiaanse hoofdstad lag een ongewoon wit deken, in het centrum vijf tot tien cm dik.

Alle scholen en kinderdagverblijven bleven dicht, evenals het Colosseum, de topattractie van Rome, het nabije Forum Romanum en de Palatijn. Bus en metro reden minder frequent. De autoriteiten riepen de bevolking op zoveel mogelijk thuis te blijven.

Middenin de ochtend stopte de sneeuwval. De regionale civiele bescherming riep het leger op om op ongewoon verkeersarme wegen van enkele cm sneeuw te bevrijden. Niettemin trokken sommigen de straat op om foto's te maken van het ongewone weer of gewoon om pret te maken. In het Circus Maximus bijvoorbeeld bekogelden mensen elkaar met sneeuwballen, of gleden met sleeën.

Het spoorverkeer en het vliegverkeer naar en van de hoofdstad raakten ernstig verstoord. Op de grotere luchthaven Fiumicino was maar één piste open. Op Ciampino, vooral door lagekostenmaatschappijen gebruikt, was het vliegverkeer gewoon voor enkele uren opgeschort. Plaatselijke autoriteiten en katholieke liefdadigheidsorganisaties hielden in de loop van de nacht kerken, metro- en treinstations open om daklozen onderdak te geven.

Lees meer over:

Onze partners