Het vaginamuseum richt zich daarom ook expliciet tot mannen. 'Het is belangrijk om iedereen gelijk over de thematiek te informeren', zegt museumdirectrice Sarah Greed.

Mythes hebben verstrekkende gevolgen in de echte wereld, zegt de oprichtster van het museum, Florence Schechter. De tentoonstelling rekent daarom onder meer af met het gerucht dat een spoeling met cola een zwangerschap kan verhinderen. Ook toont de tentoonstelling dat vagina's zichzelf reinigen en dat schaamhaar hygiënisch is.

Het museum is gefinancierd via een internet-initiatief met bijna 60.000 euro. Het is het eerste museum van zijn soort in een gebouw. In Oostenrijk bestaat er wel al sinds 2014 een virtueel museum over hetzelfde thema.

., AFP
. © AFP
., AFP
. © AFP
., AFP
. © AFP
., AFP
. © AFP
., AFP
. © AFP
., AFP
. © AFP
., AFP
. © AFP
., AFP
. © AFP
., AFP
. © AFP
Het vaginamuseum richt zich daarom ook expliciet tot mannen. 'Het is belangrijk om iedereen gelijk over de thematiek te informeren', zegt museumdirectrice Sarah Greed. Mythes hebben verstrekkende gevolgen in de echte wereld, zegt de oprichtster van het museum, Florence Schechter. De tentoonstelling rekent daarom onder meer af met het gerucht dat een spoeling met cola een zwangerschap kan verhinderen. Ook toont de tentoonstelling dat vagina's zichzelf reinigen en dat schaamhaar hygiënisch is. Het museum is gefinancierd via een internet-initiatief met bijna 60.000 euro. Het is het eerste museum van zijn soort in een gebouw. In Oostenrijk bestaat er wel al sinds 2014 een virtueel museum over hetzelfde thema.