Na Dublin in 1991 en Cork in 2005 is Galway de derde Ierse stad die de titel 'Culturele hoofdstad van Europa' heeft verworven. De stad staat bekend om de rijke cultuur, tweetaligheid (zowel Iers als Engels is in de straten te horen) en 'bohemian' levensstijl. Het 'Galway International Art Festival', de Galway Races en het 'Galway International Oyster and Seafood Festival' zijn wereldwijd bekend.

Tourism Ireland
© Tourism Ireland

De stad aan de monding van de adembenemende baai van Galway is de grootste stad langs de Wild Atlantic Way en wordt niet alleen geroemd om het culturele aanbod, ook de gastvrijheid gooit hoge ogen. De gemoedelijke sfeer en de vriendelijke inwoners hebben de stad vorig jaar een award opgeleverd voor 'vriendelijkste stad van de wereld' uitgegeven door het Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure.

Tourism Ireland
© Tourism Ireland

Behalve Galway mag ook Rijeka in Kroatië zich in 2020 Culturele Hoofdstad van Europa noemen.

iStockphoto
© iStockphoto
Na Dublin in 1991 en Cork in 2005 is Galway de derde Ierse stad die de titel 'Culturele hoofdstad van Europa' heeft verworven. De stad staat bekend om de rijke cultuur, tweetaligheid (zowel Iers als Engels is in de straten te horen) en 'bohemian' levensstijl. Het 'Galway International Art Festival', de Galway Races en het 'Galway International Oyster and Seafood Festival' zijn wereldwijd bekend.De stad aan de monding van de adembenemende baai van Galway is de grootste stad langs de Wild Atlantic Way en wordt niet alleen geroemd om het culturele aanbod, ook de gastvrijheid gooit hoge ogen. De gemoedelijke sfeer en de vriendelijke inwoners hebben de stad vorig jaar een award opgeleverd voor 'vriendelijkste stad van de wereld' uitgegeven door het Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure.Behalve Galway mag ook Rijeka in Kroatië zich in 2020 Culturele Hoofdstad van Europa noemen.