Ici Paris: zes tips voor een weekendje weg in de Franse hoofdstad

© GF

Croissants & cultuur, Parijs is altijd wijs. Zes tips voor een culinair en cultureel verantwoorde citytrip.

1. Snoe

Een van de hipste hotels van het moment is La Planque, een boetiekhotel in een voormalige snoepwinkel. Locatie is het al even hippe 10e arrondissement.

Vanaf 133 euro voor een tweepersoonskamer met ontbijt, laplanquehotel.com

2. Lost in Paris

Op zoek naar alternatieve tips voor de Franse hoofdstad? Laat je leiden door de Engelstalige reisgids Don’t be a Tourist in Paris van Vanessa

Grall, met onder meer wandelingen in ‘geheime buurten’ en een hoofdstuk ‘anywhere but the Louvre’.

31 euro, shop.messynessychic.com, midden oktober verschijnt een vernieuwde editie.

3. Restotip

Nog tot 13 oktober loopt de populaire actie Tous Au Restaurant. In een aantal restaurants krijg je dan bij bestelling van één menu het tweede gratis.

tousaurestaurant.com

Hotel La Planque
Hotel La Planque© GF

4. De grote Leo

Dé ‘blockbusterexpo’ van het najaar is gewijd aan Leonardo da Vinci. Het Louvre stelt een recordaantal werken van de Italiaanse meester tentoon.

Van 24/10 tot 24/02/2020,

www.ticketlouvre.fr

5. Opera-impressies

Liever geen Leo? Ga dan voor Edgar. Het Musée d’Orsay pakt uit met ‘Edgar à l’opéra’, een expo rond de werken die impressionist Edgar Degas schilderde in de Parijse opera.

Tot 19/01/2020, musee-orsay.fr

Musée d'Orsay
Musée d’Orsay© getty Images

6. A la Greque

Nieuw en nu al geliefd bij les Parisiens is Grand Café d’Athènes, een bistro met Franse looks en Grieks geïnspireerde kaart, een combo die in de stad nog niet bestond. Chef Chloé Monchalin herwerkte recepten uit het kookboek van haar Griekse grootmoeder tot kleine sharinggerechten.

grandcafedathenes.fr

De Thalys is de snelste en meest ecologische manier om in Parijs te geraken. Vanuit Brussel sta je op een 1 uur en 20 minuten in de Franse hoofdstad. Meer info over prijzen en vertrektijden via Thalys.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content