Hutspot aan de Rozengracht

Hutspot is een mengelmoes van onder meer mode, kunst en interieur onder één dak. De winkel ligt aan de Rozengracht, een gracht met meer dan honderd restaurants, cafés, kappers, modeboetieks en interieurwinkels.

De Rozengracht ligt tussen de Prinsengracht en het Singel en was vroeger ook écht een gracht. In 1890 werd hij, samen met vijf andere grachten, gedempt vanwege de hygiëne. Een beroemde bewoner van de Rozengracht was kunstschilder Rembrandt, die er dertien jaar woonde. Omdat de gracht de verbinding vormde met het Paleis op de Dam, openden er steeds meer winkels.

Tegenwoordig vind je er meer dan honderd restaurants, cafés, kappers, modeboetieks en interieurwinkels en is het er altijd gezellig druk.

Hutspot

Pieter Jongens (26), Nick van Aalst (24) en Reinier Bernaert (27) zijn de eigenaars van Hutspot, een winkel met mode, kunst en interieur, gelegen Van Woustraat 4 en aan de Rozengracht 204-210

Pieter: ‘Het Hutspotconcept is een mengelmoes van onder meer mode, kunst en interieur onder één dak. Het begon met een pop-up store in de Utrechtsestraat. We startten met acht coole merken en eindigden na drie maanden met veertig. Dat konden we dus groter aanpakken, met een eigen permanente winkel.

Zelf woon ik in de Pijp en ik zag dat er daar een pand vrij kwam. Niet veel later opende Hutspot hier het eerste filiaal. Ruim zeventig procent van de merken kwam uit Amsterdam. De stad heeft alles van een metropool, maar is qua grootte net een dorp – dat maakt Amsterdam juist interessant. Hutspot biedt een podium aan jonge kunstenaars en ondernemers binnen en buiten Amsterdam.

De vraag was echter zo groot, dat we het zonde vonden om mensen af te wijzen. Een tweede pand aan de Rozengracht is sinds eind 2013 een feit. Alles is bij ons te koop: van de stoelen in het café tot aan de lijsten aan de muur.

Ons nieuwste initiatief is de Hutspot Bar, naast ons pand in de Pijp. Wie weet komt er ooit nog een Hutspot-hotel…’

De top drie van Hutspot

1. Baskèts, Elandsgracht 57-59

‘Groot sneakeraanbod.’

2. Bar Brandstof, Marnixstraat 357

‘Zonnig terras.’

3. Toscanini, Lindengracht

‘Heerlijk Italiaans eten.’

Zin in een citytrip naar Amsterdam en ben je op zoek naar een hotel? Maak hier je keuze en boek nu!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content