In het onderzoek van Mercer worden lokale prijzen vergeleken van goederen en diensten, gaande van woonkosten, vervoer tot veiligheid. Na Hongkong en Luanda volgen Zurich, Singapore en Tokio. Op plaats zes staat Kinshasa. De Congolese hoofdstad sluipt voor het eerst de top tien binnen.

Brussel staat op plaats 86, tegenover plaats 102 een jaar eerder. In Europa is het de op veertien na duurste stad voor expats.

De top tien:

1. Hong Kong

2. Luanda in Angola

3. Zurich in Zwitserland

4. Singapore

5. Tokio in Japan

6. Kinshasa in Congo

7. Shanghai in China

8. Geneve in Zwitserland

9. N'Djamena in Tsjaad

10. Beijing in China

(Belga/MS)

In het onderzoek van Mercer worden lokale prijzen vergeleken van goederen en diensten, gaande van woonkosten, vervoer tot veiligheid. Na Hongkong en Luanda volgen Zurich, Singapore en Tokio. Op plaats zes staat Kinshasa. De Congolese hoofdstad sluipt voor het eerst de top tien binnen. Brussel staat op plaats 86, tegenover plaats 102 een jaar eerder. In Europa is het de op veertien na duurste stad voor expats. De top tien:1. Hong Kong2. Luanda in Angola3. Zurich in Zwitserland4. Singapore5. Tokio in Japan6. Kinshasa in Congo7. Shanghai in China8. Geneve in Zwitserland9. N'Djamena in Tsjaad10. Beijing in China(Belga/MS)