Dat deelde het museum dinsdag mee. Volgens het ministerie van Cultuur gaan dan ook de belangrijkste zalen van het Museé d'Orsay opnieuw open.

De regen liet de Seine de voorbije week naar haar hoogste peil in dertig jaar stijgen. Sinds het weekeinde zakt het water echter weer langzaam.

Bij de overstromingen door de zware neerslag verdronken in Frankrijk vier mensen. Meer dan 20.000 mensen moesten hun woningen verlaten, de meesten onder hen in de regio rond de hoofdstad Parijs. In het Louvre werden kunstschatten naar hogere etages gebracht. Tijdens de hele periode van de overstromingen werd geen enkel moment insijpelend water vastgesteld, aldus het museum. (Belga)

Dat deelde het museum dinsdag mee. Volgens het ministerie van Cultuur gaan dan ook de belangrijkste zalen van het Museé d'Orsay opnieuw open. De regen liet de Seine de voorbije week naar haar hoogste peil in dertig jaar stijgen. Sinds het weekeinde zakt het water echter weer langzaam. Bij de overstromingen door de zware neerslag verdronken in Frankrijk vier mensen. Meer dan 20.000 mensen moesten hun woningen verlaten, de meesten onder hen in de regio rond de hoofdstad Parijs. In het Louvre werden kunstschatten naar hogere etages gebracht. Tijdens de hele periode van de overstromingen werd geen enkel moment insijpelend water vastgesteld, aldus het museum. (Belga)