Heel Den Haag kleurt Mondriaan

© Maurice Haak, Den Haag Marketing

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat kunststroming De Stijl, waar Mondriaan deel van uitmaakte, werd opgericht. En dat viert Den Haag uitbundig met ‘Mondriaan tot Dutch Design‘. Van de Hofvijver bij het Nederlandse parlement tot kleine winkeltjes in de binnenstad: allemaal brengen ze met de kleuren wit, geel rood en blauw een ode aan Piet Mondriaan.

Centraal staat de expositie ‘Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van een nieuwe kunst’ in het Gemeentemuseum in Den Haag. In juni openen nog eens twee tentoonstellingen, waarbij onder meer álle 300 schilderijen van Mondriaan voor een keer samen worden tentoongesteld in het Gemeentemuseum – de grootste collectie ter wereld. Daarnaast zijn er brieven, foto’s en persoonlijke objecten – zoals zijn verzameling grammofoonplaten – te zien en kan er een kijkje worden genomen in een reconstructie (op ware grootte) van Mondriaans Parijse atelier.

Ook in de rest van Den Haag is De Stijl terug te vinden, met bijvoorbeeld een speciaal Mondriaanmenu en meeneemservies in het Amrath Kurhaus, het Mondriaanzee-festival en Mondriaansokken die verkrijgbaar zijn bij de VVV in Den Haag.

Partner Content