Dat meldt het online dagblad VnExpress. Het voorstel past in een plan om het aantal private vervoersmiddelen gaandeweg te beperken.

Nu zijn er in Hanoi 4,9 miljoen motorfietsen. Dat zouden er naar schatting zeven miljoen worden in 2020, aldus stedelijk ambtenaar Nguyen Duc Chung. Als er geen maatregelen komen om het aantal voertuigen in te dijken, riskeert het verkeer in de stad "extreem gecompliceerd" te worden.

Op gezag van officiële statistieken schreef het dagblad Thanh Nien dat er in Hanoi elke maand tussen de 8.000 en 20.000 motorfietsen bijkomen. (Belga)

Dat meldt het online dagblad VnExpress. Het voorstel past in een plan om het aantal private vervoersmiddelen gaandeweg te beperken.Nu zijn er in Hanoi 4,9 miljoen motorfietsen. Dat zouden er naar schatting zeven miljoen worden in 2020, aldus stedelijk ambtenaar Nguyen Duc Chung. Als er geen maatregelen komen om het aantal voertuigen in te dijken, riskeert het verkeer in de stad "extreem gecompliceerd" te worden. Op gezag van officiële statistieken schreef het dagblad Thanh Nien dat er in Hanoi elke maand tussen de 8.000 en 20.000 motorfietsen bijkomen. (Belga)