Er werd bijna zes jaar voorbereid aan de plannen, in maart zullen de werken van start gaan, verklaarde Nurcan Albayrak, afgevaardigde van het stadsdeel Fatih.

In de eerste plaats worden het dak en de zuilen gerenoveerd. Het project zou volgens de lokale autoriteiten minstens 68 miljoen euro gaan kosten. De werken zouden tien jaar kunnen duren.

De Grote Bazaar, gebouwd in de 15de eeuw, is één van de grootste en oudste ter wereld. Het labyrint trekt jaarlijks naar schatting 92 miljoen bezoekers. Een deel van de vroegere gaanderijen zullen tot hotels worden omgevormd, maar deze plannen stuiten op heel wat kritiek van activisten. (Belga)

Er werd bijna zes jaar voorbereid aan de plannen, in maart zullen de werken van start gaan, verklaarde Nurcan Albayrak, afgevaardigde van het stadsdeel Fatih. In de eerste plaats worden het dak en de zuilen gerenoveerd. Het project zou volgens de lokale autoriteiten minstens 68 miljoen euro gaan kosten. De werken zouden tien jaar kunnen duren. De Grote Bazaar, gebouwd in de 15de eeuw, is één van de grootste en oudste ter wereld. Het labyrint trekt jaarlijks naar schatting 92 miljoen bezoekers. Een deel van de vroegere gaanderijen zullen tot hotels worden omgevormd, maar deze plannen stuiten op heel wat kritiek van activisten. (Belga)