Op 17 februari opent in het Belvedere een tentoonstelling rond Egon Schiele met honderd portretten en zelfportretten.

De schilder Gustav Klimt en de architect Josef Hoffmann vormen het middelpunt van de expositie Pioniere der Moderne die op 14 oktober in het Belvedere begint.

Hans Makart was in de 19e eeuw schilder, ontwerper en decorateur en beïnvloedde de theaterwereld, de wooncultuur en zelfs de mode. Zijn werk staat centraal in het Belvedere vanaf 17 juni en in een tentoonstelling in het Wien Museum vanaf 18 juni.

Het Wiener Albertina presenteert zwart-wit tekeningen van popartkunstenaar Roy Lichtenstein.

Maaike Schwering

Op 17 februari opent in het Belvedere een tentoonstelling rond Egon Schiele met honderd portretten en zelfportretten. De schilder Gustav Klimt en de architect Josef Hoffmann vormen het middelpunt van de expositie Pioniere der Moderne die op 14 oktober in het Belvedere begint. Hans Makart was in de 19e eeuw schilder, ontwerper en decorateur en beïnvloedde de theaterwereld, de wooncultuur en zelfs de mode. Zijn werk staat centraal in het Belvedere vanaf 17 juni en in een tentoonstelling in het Wien Museum vanaf 18 juni. Het Wiener Albertina presenteert zwart-wit tekeningen van popartkunstenaar Roy Lichtenstein. Maaike Schwering