Het kasteel is erg gekend, maar bezoekers komen er vaak slechts een keer. De Gentse stadsbouwmeester wil dat de burcht naast een historische plek ook een 'mythische en imaginaire' ervaring biedt.

Halfweg 2019 zullen de architectenbureaus een ontwerp indienen voor de herinrichting van het Gravensteen. De krijtlijnen voor het project zijn uitgezet. Zo krijgt het dak een groot balkon met zicht op de stad. Ook de binnentuin wordt heringericht als stedelijke 'verborgen' groenruimte. Het nieuw parcours moet het bezoekerscomfort verhogen en een intensere beleving mogelijk maken.

Het project is als hefboomproject uitgekozen door Toerisme Vlaanderen. In totaal wordt meer dan 8 miljoen euro vrijgemaakt.

Het kasteel is erg gekend, maar bezoekers komen er vaak slechts een keer. De Gentse stadsbouwmeester wil dat de burcht naast een historische plek ook een 'mythische en imaginaire' ervaring biedt. Halfweg 2019 zullen de architectenbureaus een ontwerp indienen voor de herinrichting van het Gravensteen. De krijtlijnen voor het project zijn uitgezet. Zo krijgt het dak een groot balkon met zicht op de stad. Ook de binnentuin wordt heringericht als stedelijke 'verborgen' groenruimte. Het nieuw parcours moet het bezoekerscomfort verhogen en een intensere beleving mogelijk maken. Het project is als hefboomproject uitgekozen door Toerisme Vlaanderen. In totaal wordt meer dan 8 miljoen euro vrijgemaakt.