Na bijna 25 jaar is het granieten hoofd van een standbeeld van Lenin donderdag met behulp van een kraan opgegraven in een bos aan de zuidoostelijke rand van Berlijn. Het standbeeld uit Oost-Berlijn werd na de val van de Muur bekend met de film "Good Bye, Lenin! ".

Het hoofd uit rode graniet, dat tonnen weegt, werd op transport gezet naar de Spandau Citadel, waar het centraal zal komen te staan in een tentoonstelling van Berlijnse standbeelden.

Het standbeeld van Vladimir Iljitsj Lenin (1870-1924) werd in 1991 in bijna 130 delen verdeeld, die in de rand van de stad begraven werden als symbool voor de ondergang van de DDR is. Nu is enkel het hoofd opgegraven. De andere stukken blijven onder de grond.

Het 19 meter hoge standbeeld van de hand van de Sovjet-Russische beeldhouwer Nikolai Tomski werd in 1970 in Oost-Berlijn onthuld. (Belga)

Na bijna 25 jaar is het granieten hoofd van een standbeeld van Lenin donderdag met behulp van een kraan opgegraven in een bos aan de zuidoostelijke rand van Berlijn. Het standbeeld uit Oost-Berlijn werd na de val van de Muur bekend met de film "Good Bye, Lenin! ".Het hoofd uit rode graniet, dat tonnen weegt, werd op transport gezet naar de Spandau Citadel, waar het centraal zal komen te staan in een tentoonstelling van Berlijnse standbeelden. Het standbeeld van Vladimir Iljitsj Lenin (1870-1924) werd in 1991 in bijna 130 delen verdeeld, die in de rand van de stad begraven werden als symbool voor de ondergang van de DDR is. Nu is enkel het hoofd opgegraven. De andere stukken blijven onder de grond. Het 19 meter hoge standbeeld van de hand van de Sovjet-Russische beeldhouwer Nikolai Tomski werd in 1970 in Oost-Berlijn onthuld. (Belga)