'Gent biedt voldoende toeristische alternatieven', zegt schepen van Dierenwelzijn Tine Heyse (Groen).

Gent past al enkele jaren een streng kader toe om het welzijn van de paarden te garanderen. De paarden mogen maximaal acht uur per dag ingezet worden en krijgen tussen twee ritten tien minuten rust. Die pauzes staan ze niet in de zon en krijgen ze drinkwater.

Maar het nieuwe stadsbestuur staat niet langer achter de licentie voor de uitbater en wil de toeristische attractie niet meer vergunnen. Schepen van Toerisme Bram Van Braeckevelt geeft ook aan dat de attractie niet past bij de authenticiteit van Gent.

Vanaf 2020 zullen er in Gent geen paardenkoetsen of huifkarren meer rijden voor toerisme.

'Gent biedt voldoende toeristische alternatieven', zegt schepen van Dierenwelzijn Tine Heyse (Groen). Gent past al enkele jaren een streng kader toe om het welzijn van de paarden te garanderen. De paarden mogen maximaal acht uur per dag ingezet worden en krijgen tussen twee ritten tien minuten rust. Die pauzes staan ze niet in de zon en krijgen ze drinkwater. Maar het nieuwe stadsbestuur staat niet langer achter de licentie voor de uitbater en wil de toeristische attractie niet meer vergunnen. Schepen van Toerisme Bram Van Braeckevelt geeft ook aan dat de attractie niet past bij de authenticiteit van Gent. Vanaf 2020 zullen er in Gent geen paardenkoetsen of huifkarren meer rijden voor toerisme.