Maar volgens de burgemeester gaat intussen alles weer zijn gewone gangetje. "Het is een normale werkdag vandaag", zei Srecko Ocvirk.

Hij hoopt wel dat zijn gemeente, op zo'n 60 kilometer ten oosten van de hoofdstad Ljubjlana, profijt zal halen uit het feit dat de toekomstige Amerikaanse first lady er geboren werd.

"Dat brengt Sevnica op de wereldkaart, het maakt ons zichtbaar in Centraal-Europa". De regio is vooral populair bij toeristen om te fietsen of te hengelen.

Het krap vijfduizend inwoners tellende stadje ligt aan de voet van Sevnica kasteel waarvan de geschiedenis terug gaat naar de 12e eeuw. (Belga/MS)

Marijan Latin, Wikicommons
© Marijan Latin, Wikicommons
Maar volgens de burgemeester gaat intussen alles weer zijn gewone gangetje. "Het is een normale werkdag vandaag", zei Srecko Ocvirk. Hij hoopt wel dat zijn gemeente, op zo'n 60 kilometer ten oosten van de hoofdstad Ljubjlana, profijt zal halen uit het feit dat de toekomstige Amerikaanse first lady er geboren werd. "Dat brengt Sevnica op de wereldkaart, het maakt ons zichtbaar in Centraal-Europa". De regio is vooral populair bij toeristen om te fietsen of te hengelen.Het krap vijfduizend inwoners tellende stadje ligt aan de voet van Sevnica kasteel waarvan de geschiedenis terug gaat naar de 12e eeuw. (Belga/MS)