De Wereldvoetbalbond FIFA is van plan vlakbij haar hoofdzetel in Zürich een museum te bouwen dat helemaal gewijd is aan de balsport.

In het museum voorziet de FIFA plaats voor onder meer 3D-animaties, interactieve spelletjes, trofeeën en "alles wat het hart van de voetbalfan sneller doet slaan". Er is ook een cafetaria en een opvangruimte voor kinderen gepland.

De Zwitserse architecte Tilla Theus staat in voor de uitwerking. Zij is ook de architecte van de hoofdzetel van de FIFA op de Zürichberg. De kosten worden geraamd op 150 miljoen euro. (Belga/MS)

De Wereldvoetbalbond FIFA is van plan vlakbij haar hoofdzetel in Zürich een museum te bouwen dat helemaal gewijd is aan de balsport. In het museum voorziet de FIFA plaats voor onder meer 3D-animaties, interactieve spelletjes, trofeeën en "alles wat het hart van de voetbalfan sneller doet slaan". Er is ook een cafetaria en een opvangruimte voor kinderen gepland. De Zwitserse architecte Tilla Theus staat in voor de uitwerking. Zij is ook de architecte van de hoofdzetel van de FIFA op de Zürichberg. De kosten worden geraamd op 150 miljoen euro. (Belga/MS)