Brooklyn, tot voor kort nog de wijk aan de overkant van de Brooklyn Bridge waar de toeristen wegbleven, is bezig dé hippe wijk van New York te worden.

De negentiende-eeuwse zandstenen huizen, de gemêleerde bevolking van Chinezen tot orthodoxe joden en de mooie parken trekken almaar meer New Yorkers en toeristen naar dit stadsdeel.

Dat merkte ook de Nederlander Frank Muller toen die in de lente van dit jaar naar Brooklyn verhuisde. En ook al krijgen fietsers in New York almaar meer ruimte, hij zag nauwelijks fietstochten door Brooklyn. Als fietsgekke Nederlander rook hij zijn kans en startte met Bikeleyn Tours.

Hij huurde een aantal gecertificeerde gidsen in die New York, en zeker Brooklyn van binnen en buiten kennen. Op maandag en dinsdag biedt Bikeleyn Tours vaste routes aan en op woensdag en donderdag worden fietstochten op maat aangeboden. Een toer kost 70 euro/persoon, inclusief fietshuur, lunch en drankjes. (MS)

Brooklyn, tot voor kort nog de wijk aan de overkant van de Brooklyn Bridge waar de toeristen wegbleven, is bezig dé hippe wijk van New York te worden. De negentiende-eeuwse zandstenen huizen, de gemêleerde bevolking van Chinezen tot orthodoxe joden en de mooie parken trekken almaar meer New Yorkers en toeristen naar dit stadsdeel. Dat merkte ook de Nederlander Frank Muller toen die in de lente van dit jaar naar Brooklyn verhuisde. En ook al krijgen fietsers in New York almaar meer ruimte, hij zag nauwelijks fietstochten door Brooklyn. Als fietsgekke Nederlander rook hij zijn kans en startte met Bikeleyn Tours. Hij huurde een aantal gecertificeerde gidsen in die New York, en zeker Brooklyn van binnen en buiten kennen. Op maandag en dinsdag biedt Bikeleyn Tours vaste routes aan en op woensdag en donderdag worden fietstochten op maat aangeboden. Een toer kost 70 euro/persoon, inclusief fietshuur, lunch en drankjes. (MS)