FAB in de Negen Straatjes

Fab. verkoopt tassen en portemonnees met vrolijke prints, zowel van binnen als van buiten. Het zijn kwalitatief goede en praktische tassen, maar niet onnodig duur.

Deze negen beroemdste straatjes van Amsterdam vind je tussen het Singel en de Prinsengracht. De Runstraat, Berenstraat, Reestraat, Huidenstraat, Wolvenstraat, Hartenstraat, Wijdesteeg, Oude Spiegelstraat en de Gasthuismolensteeg zijn de negen dwarsstraten die de hoofdgrachten verbinden.

Hier woonden vroeger voornamelijk ambachtslieden en handelaren die werkten met dierenhuiden. Tegenwoordig vind je er de leukste boetieks, koffietentjes, restaurants en kunst- en antiekzaken.

Fab.

Fabienne Chapot (32 jaar) is eigenaar van Fab., een tassenwinkel aan de Hartenstraat 7, één van de Negen Straatjes.

“Kwalitatief goede en vooral ook praktische tassen wilde ik ontwerpen. Tassen die mijn vriendinnen konden kopen; niet onnodig duur dus. Mijn baan bij een Amsterdams reclamebureau zegde ik op, ik leende geld en vloog naar Bali, waar ik mijn eerste samples maakte. Het merk Fab., een knipoog naar mijn voornaam, werd geboren.

Over het inmiddels bekende Fab.-hartje heb ik niet lang nagedacht; ik vond het gewoon vrolijk. Mijn merk werd direct een hit. Grappig genoeg is mijn eerste ontwerp, de Fab. Bag, nog altijd het best verkochte item.

Naast tassen en portemonnees met vrolijke prints, zowel van binnen als van buiten, verkoop ik ook de Fly Pump, een pump die speciaal ontwikkeld is in samenwerking met KLM-stewardessen en een fysiotherapeut. Een kleding- en kofferlijn zitten ook in de pijplijn.

Ik begon met een showroom op de Keizersgracht, waar steeds meer mensen binnenliepen om iets te kopen. Een winkel moest er dus komen, het liefst in de Negen Straatjes. Toeval of niet, maar het moest zo zijn dat de eerste Fab.-winkel in de Hartenstraat opende!’

Fabiennes top drie

1. Love Stories aan de Herengracht 296

‘Prachtige lingeriewinkel vol moois.’

2. The Dylan aan de Keizersgracht 384

‘Lekkere lunch of een bak koffie in de mooie binnentuin.’

3. Screaming Beans aan de Hartenstraat 12

‘Voor lekkere cappuccino met uiteraard een hartje in het melkschuim.’

Zin in een citytrip naar Amsterdam en ben je op zoek naar een hotel? Maak hier je keuze en boek nu!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content