Extra veel tijdelijke expo’s voor houten jubileum MAS

© Belga

Het Museum aan de Stroom (MAS) op het Antwerpse Eilandje wordt in mei vijf jaar oud en dat wil het uitgebreid vieren. In de loop van het jaar zullen er vijf nieuwe tentoonstellingen openen en het pinksterweekend van 14 tot 16 mei wordt een feestweekend met lezingen, performances en vuurwerk.

Het MAS lokte in vijf jaar tijd al meer dan drie miljoen bezoekers en heeft volgens het stadsbestuur de oude havenwijk het Eilandje een volledig nieuwe impuls gegeven. “Niet alleen in de stad maar ook nationaal en internationaal wordt het MAS erkend wegens de prachtige architectuur en het bijzondere museale concept waarbij verschillende thematische collecties nieuwe verhalen vertellen over de geschiedenis van de stad, de stroom en de wereld”, zegt schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V).

Tijdelijke expo’s

Vier tijdelijke expo’s en één nieuwe vaste opstelling moeten van 2016 een nieuw topjaar maken voor het MAS. Van 18 februari tot 17 april loopt “Body Art” op de derde verdieping, waarna “Winkel om de Hoek” via fotografische portretten het verhaal achter Antwerpse buurtwinkels van midden twintigste eeuw tot nu vertelt in de wandelboulevard.

Van 13 mei tot 18 september brengt Luc Tuymans twintig sleutelwerken uit zijn oeuvre samen op de derde verdieping in “Glasses”, een expo die nadien ook nog de National Portrait Gallery in Londen zal aandoen.

De laatste tijdelijke expo wordt “Saravid, de alwetende boeddha” vanaf 21 oktober, eveneens op de derde verdieping. De vijfde verdieping krijgt op 14 mei dan weer de nieuwe vaste opstelling “Antwerpen à la carte”, met de geschiedenis van Antwerpen langs het spoor van voedsel in de stad. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content