Het is precies 125 jaar geleden dat schilder Vincent van Gogh overleed. Ook Donald Duck doet mee aan het Van Gogh-jaar 2015. In het Van Gogh Museum in Amsterdam is de hele maand juni een verduckte versie van het beroemde Zelfportret met grijze vilthoed (1887) te zien.

Donald Duck is daarmee het eerste stripfiguur dat in de collectie van het museum is opgenomen.

Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum): "Educatie staat - net als bij Donald Duck - hoog in het vaandel bij het Van Gogh Museum. Wij hopen dat deze bijzondere bruikleen uit Duckstad veel kinderen een extra stimulans geeft om in ons museum meer te leren over het leven en werk van Vincent van Gogh. Het is mijn ambitie dat ieder kind ten minste een keer in zijn leven in het Van Gogh Museum is geweest.' (MS)

Het is precies 125 jaar geleden dat schilder Vincent van Gogh overleed. Ook Donald Duck doet mee aan het Van Gogh-jaar 2015. In het Van Gogh Museum in Amsterdam is de hele maand juni een verduckte versie van het beroemde Zelfportret met grijze vilthoed (1887) te zien.Donald Duck is daarmee het eerste stripfiguur dat in de collectie van het museum is opgenomen. Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum): "Educatie staat - net als bij Donald Duck - hoog in het vaandel bij het Van Gogh Museum. Wij hopen dat deze bijzondere bruikleen uit Duckstad veel kinderen een extra stimulans geeft om in ons museum meer te leren over het leven en werk van Vincent van Gogh. Het is mijn ambitie dat ieder kind ten minste een keer in zijn leven in het Van Gogh Museum is geweest.' (MS)