Er werd een ceremonie georganiseerd om de opening van de hangbrug, die het Europese deel van de stad met het Aziatische deel verbindt, luister bij te zetten.

De feestelijkheden, inclusief de volledige toespraken van de politici, worden live uitgezonden op Turkse televisiezenders.

De Sultan Selimbrug, in het noorden van Istanbul, telt maar liefst acht rijstroken, met nog eens twee treinsporen in het midden. Volgens de Turkse regering is het dan ook wereldwijd de breedste hangbrug in zijn soort.

Met de brug wil de Turkse regering in de eerste plaats de verkeersproblemen in Istanbul verlichten. Ze vormt meteen ook een verbindingsweg naar een nieuwe luchthaven, die momenteel nog in opbouw is. Daarnaast moet het project ook bijdragen tot de ontwikkeling voor de noordelijke wijken van Istanboel.

De bouw van de brug is meer dan drie jaar geleden van start gegaan. Het project heeft ongeveer 3 miljard dollar (2,7 miljard euro) gekost. (Belga)

Er werd een ceremonie georganiseerd om de opening van de hangbrug, die het Europese deel van de stad met het Aziatische deel verbindt, luister bij te zetten.De feestelijkheden, inclusief de volledige toespraken van de politici, worden live uitgezonden op Turkse televisiezenders. De Sultan Selimbrug, in het noorden van Istanbul, telt maar liefst acht rijstroken, met nog eens twee treinsporen in het midden. Volgens de Turkse regering is het dan ook wereldwijd de breedste hangbrug in zijn soort. Met de brug wil de Turkse regering in de eerste plaats de verkeersproblemen in Istanbul verlichten. Ze vormt meteen ook een verbindingsweg naar een nieuwe luchthaven, die momenteel nog in opbouw is. Daarnaast moet het project ook bijdragen tot de ontwikkeling voor de noordelijke wijken van Istanboel. De bouw van de brug is meer dan drie jaar geleden van start gegaan. Het project heeft ongeveer 3 miljard dollar (2,7 miljard euro) gekost. (Belga)