Tussen 2016 en 2018 zullen er drie tentoonstellingen met internationale uitstraling georganiseerd worden. Dat is aangekondigd op een persconferentie.

Volgens Vincent Pomarède, directeur culturele programmatie van het Louvre, is het partnerschap het eerste in zijn soort tussen het befaamde Parijse museum en een Europese stad. "Voor het Louvre is buiten de muren treden essentieel. Met Luik gaat het niet enkel over het opzetten van tentoonstellingen, maar het aangaan van een belangrijke uitwisseling. Tussen 72 en 73 pct van onze bezoekers komen uit het buitenland, we bereiken moeilijk een publiek van dichtbij. We zoeken daarom toenadering tot structuren die deze ervaring hebben."

Het Boverie museum (de nieuwe naam voor het CIAC of Centre international d'art et de culture, nvdr.) wordt gerenoveerd. De werken zullen eind dit jaar voltooid zijn en vergen een investering van 25 miljoen euro. Naast Europa (40 pct) en het Waals gewest (50 pct) draagt de stad Luik (10 pct) de kosten.

In open lucht

De eerste gezamenlijke expositie met het Louvre is voorzien voor mei 2016 rond het thema 'in open lucht'. De lijst werken is nog niet bekend. "Het biedt de kans om kunst binnen én buiten het museum voor te stellen. Een interessant thema voor de kunstgeschiedenis vanaf de 18e eeuw. Er zal ook hedendaags werk aan bod komen", aldus Vincent Pomarède. Nadien volgen nog twee exposities, één per jaar, tot in 2018. Het tweede thema zou handelen rond "reizen in Italië".

De samenwerking tussen Luik en het Louvre zal tegen de zomer ondertekend worden. Voor de stad Luik zal het partnerschap circa 50.000 euro kosten. (Belga)

Tussen 2016 en 2018 zullen er drie tentoonstellingen met internationale uitstraling georganiseerd worden. Dat is aangekondigd op een persconferentie.Volgens Vincent Pomarède, directeur culturele programmatie van het Louvre, is het partnerschap het eerste in zijn soort tussen het befaamde Parijse museum en een Europese stad. "Voor het Louvre is buiten de muren treden essentieel. Met Luik gaat het niet enkel over het opzetten van tentoonstellingen, maar het aangaan van een belangrijke uitwisseling. Tussen 72 en 73 pct van onze bezoekers komen uit het buitenland, we bereiken moeilijk een publiek van dichtbij. We zoeken daarom toenadering tot structuren die deze ervaring hebben." Het Boverie museum (de nieuwe naam voor het CIAC of Centre international d'art et de culture, nvdr.) wordt gerenoveerd. De werken zullen eind dit jaar voltooid zijn en vergen een investering van 25 miljoen euro. Naast Europa (40 pct) en het Waals gewest (50 pct) draagt de stad Luik (10 pct) de kosten. In open lucht De eerste gezamenlijke expositie met het Louvre is voorzien voor mei 2016 rond het thema 'in open lucht'. De lijst werken is nog niet bekend. "Het biedt de kans om kunst binnen én buiten het museum voor te stellen. Een interessant thema voor de kunstgeschiedenis vanaf de 18e eeuw. Er zal ook hedendaags werk aan bod komen", aldus Vincent Pomarède. Nadien volgen nog twee exposities, één per jaar, tot in 2018. Het tweede thema zou handelen rond "reizen in Italië". De samenwerking tussen Luik en het Louvre zal tegen de zomer ondertekend worden. Voor de stad Luik zal het partnerschap circa 50.000 euro kosten. (Belga)