De 20 populairste attracties in San Francisco

De 20 populairste attracties in San Francisco
© iStockphoto

Enorm veel te zien en doen in deze mooie stad in Californië, maar welke bezienswaardigheden worden het meest bezocht door toeristen? De toeristische dienst van San Francisco hield het bij.

1. Pier 39 © iStockphoto

Vanaf Pier 39 heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de San Francisco Bay, de Bay Bridges, Alcatraz en Angel Island, maar je kan er ook de beroemde 'chowder bread bowls' proeven, winkeltjes bekijken en zien hoe honderden zeeleeuwen liggen te luieren in de zon.

2. Golden Gate Bridge © iStockphoto

Van de ruim twee kilometer lange Golden Gate Bridge werd aanvankelijk gedacht dat deze niet gebouwd zou kunnen worden. Ondertussen trotseert de brug al sinds 1937 weer en wind, de getijden en miljoenen wagens, fietsers en wandelaars.

3. Golden Gate Park © iStockphoto

Het Golden Gate Park behoort tot de grote stadsparken in de wereld. Een heerlijke plaats om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Op de uitgestrekte grasvelden kan je allerlei sporten beoefenen of gewoon even van de Californische zon genieten. De California Academy of Sciences, het de Young Museum, de San Francisco Botanical Gardens, de Conservatory of Flowers en het Koret Children's Quarter liggen allemaal in dit park.

4. Lombard Street © iStockphoto

San Francisco staat bekend om zijn steile straatjes, maar Lombard Street met zijn vele bochten, mooi aangelegde bloemenperken en uitzicht over de San Francisco Bay en Alcatraz is wel erg bijzonder.

5. Alcatraz Island © iStockphoto

Tussen 1934 en 1963 was Alcatraz een beruchte gevangenis waar gangsters als Al Capone en George "Machine Gun" Kelly werden opgesloten. De gevangenis is tegenwoordig opengesteld voor bezoekers. Alleen de boottocht ernaartoe is al de moeite waard.

6. California Academy of Sciences © iStockphoto

Zelfs mensen die een hekel hebben aan musea zullen zich amuseren in de Californie Academy of Sciences. Het is immers veel meer dan een gewoon museum: een regenwoud van vier verdiepingen waar enorme vlinders rondvliegen, een aquarium en koraalrif, duikende pinguins, een planetarium waar films over het heelal vertoond worden, een huis waar je aan den lijve kan ondervinden hoe een aardbeving voelt en een grote tuin op het dak, om maar een paar dingen te noemen.

7. The de Young Museum © Wolfman SF, Wikicommons

In het De Young Museum in het Golden Gate Park is Amerikaanse kunst - van textiel tot fotografie - van de 17e tot de 21e eeuw te zien en kunstwerken uit Afrika, Oceanie en Zuid-Amerika

8. SF MOMA © iStockphoto

Het SF MOMA is gesloten tot mei omdat het uitgebreid wordt. Tot die tijd organiseert het museum tijdelijke tentoonstellingen op verschillende plaatsen in de stad en ook de bij het musem behorende winkel is geopend.

9. The Presidio © iStockphoto

The Presidio was vroeger militair gebied, nu een 'national recreation area' waar je fijn kan wandelen en genieten van het uitzicht over de baai of het Walt Disney Family Museum kan bezoeken.

10. Yerba Buena Gardens © iStockphoto

Yerba Buena Gardens is een mooi park met onder andere een tuin voor kinderen, kunstwerken, een historische caroussel en musea middenin het centrum van San Francisco.

11. Cable Car Museum © iStockphoto

De Cable Cars zijn uniek voor San Francisco. In het Cable Car Museum kan je de geschiedenis, enkele historische trams en de machines die de karretjes draaiende houden bekijken.

12. Crissy Field © iStockphoto

Crissy Field betekent historische gebouwen, moerassen waar allerlei dieren voorkomen, uitgestrekte grasvelden waar je kan picknicken, wandelen en sporten en een schitterende uitzicht over de Golden Gate Bridge, baai en skyline van de stad.

13. Asian Art Museum © J. Ash Bowie, Wikicommons

Het Asian Art Museum bevat een van de meest complete collecties Aziatische kunst in de wereld en omspant ruim zesduizend jaar.

14. The Exploratorium © iStockphoto

Het Exploratorium is een echt doe-museum waar je van alles zelf uit mag proberen. Bovendien ligt het op een prachtige plek aan Pier 15.

15. San Francisco Giants at AT&T Park © iStockphoto

Het AT&T Park is het thuisstadion van de Francisco Giants, het baseballteam van de stad. Het stadion ligt op een mooie plaats aan de baai.

16. Legion of Honor © Amadscientist, Wikicommons

Het Legion of Honor werd gebouwd om soldaten uit Californie die tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven kwamen te eren. Tegenwoordig is in het neoklassieke gebouw ook een uitgebreide collectie van 4000 jaar antieke en Europese kunst te zien.

17. Angel Island State Park © Mirjam, Wikicommons

Angel Island wordt ook wel 'Ellis Island of the West' genoemd omdat hier tussen 1910 en 1940 immigranten aankwamen. Je kan er komen met een veerboot vanuit Fisherman's Wharf.

18. Contemporary Jewish Museum © Epa

In het Contemporary Jewish Museum zijn telkens wisselende, dynamische tentoonstellingen met hedendaagse perspectieven op de joodse cultuur, geschiedenis en denkbeelden te zien.

19. San Francisco Symphony at Davies Symphony Hall © Leonard G., Wikicommons

Meer dan 200 dagen per jaar kan je in de Davies Symphony Hall een concert bijwonen: van Mahler tot popmuziek.

20. San Francisco Zoo and Gardens © Broken Inaglory, Wikicommons

De San Francisco Zoo and Gardens is het thuis van meer dan duizend bedreigde en geredde dieren. Ze worden hier opgevangen in een mooi parkachtig landschap, gelegen aan de Stille Oceaan.