25 locaties verwelkomen je op zaterdag 7 maart van acht tot middernacht voor een feestelijk avondje cultuur hoppen. Bekijk je favoriete schilderij eens in de avonduren, bezoek de pop-up store met chocolade sculpturen bij V2 of kom griezelen bij de potvis van Het Natuurhistorisch. Wanneer je voor 17,50 euro een passe-partout koopt via de website Museumnacht010 rijd je gratis met het speciale nostalgische bus- en tramvervoer naar de verschillende locaties.

Primeurs en laatste kansen

Pak je kans en bezoek op het allerlaatste nippertje de tentoonstelling 'Sex & The Sea' bij het Maritiem Museum of ga kijken in het Chabot Museum, waar 'Ultramodern Werk' van kunstenaarsgroep De Branding (1917-1926) voor het laatst te zien is.

Primeurt zijn er ook. Galerie Christian Ouwens geeft een sneak peek op zijn nieuwe locatie aan de Westersingel met 'Armando Armando'. Bij galerie Frank Taal opent de tentoonstelling 'Reverse Causality'.

Optredens

Zin in muziek? Kunsthal Rotterdam heeft live optredens van PARRA's band LE LE en de Tsjechische muzikanten van The Thendos. Spectaculaire visuals begeleiden de optredens van SEVDALIZA en Strange Boutique bij Het Nieuwe Instituut.

Houd je meer van de didgeridoo, ga dan naar de Aboriginal Art Gallery waar de muzikanten van DODIRO de sfeer van de Australische Outback tot leven roepen. Bij Garage Rotterdam dans je tussen de kunst in de groepstentoonstelling 'Above Reality'.

Ook bij het Belasting & Douane Museum gaan de voeten van de vloer op live tangomuziek. Bij Museum Boijmans Van Beuningen geniet je van een dansfilm van Scapino Ballet in de tentoonstelling 'La La La Human Steps'.

Goed gesprek

Toe aan een pauze met een drankje? Dat kan op het dakterras van RAAF met prachtig uitzicht over de stad. Bestel een cocktail bij de Barrelproof Boutique bij Het Nieuwe Instituut of ga zelf aan de slag in de Buitenbrouwerij.

Meer zin in een goed gesprek? Schuif aan aan de bakstafel bij het Mariniersmuseum en luister naar verhalen van (oud-)mariniers.

Gratis vervoer

Van acht tot middernacht rijden de historische trams van RoMeO langs de verschillende locaties. Ook is er de hopon/hop-off nostalgische bus-service van Stichting Veteraan Autobussen. Met je passe-partout reis je gratis de Museumnacht010 in.

Praktisch

Museumnacht010

Datum: Zaterdag 7 maart 2015, 20.00-24.00 uur

Passe-partout: 17,50 euro p.p. in de voorverkoop

Deelnemers: Aboriginal Art Gallery, Belasting & Douane Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Chabot Museum, Feyenoord Museum, Galerie Christian Ouwens, Galerie Frank Taal, Garage Rotterdam, Goethe-Institut, Kunsthal Rotterdam, Mariniers Museum, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, SKVR Fotografie & Media, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, RAAF, RAM & ramfoundation, Showroom MAMA, Stadsarchief Rotterdam

25 locaties verwelkomen je op zaterdag 7 maart van acht tot middernacht voor een feestelijk avondje cultuur hoppen. Bekijk je favoriete schilderij eens in de avonduren, bezoek de pop-up store met chocolade sculpturen bij V2 of kom griezelen bij de potvis van Het Natuurhistorisch. Wanneer je voor 17,50 euro een passe-partout koopt via de website Museumnacht010 rijd je gratis met het speciale nostalgische bus- en tramvervoer naar de verschillende locaties.Primeurs en laatste kansenPak je kans en bezoek op het allerlaatste nippertje de tentoonstelling 'Sex & The Sea' bij het Maritiem Museum of ga kijken in het Chabot Museum, waar 'Ultramodern Werk' van kunstenaarsgroep De Branding (1917-1926) voor het laatst te zien is. Primeurt zijn er ook. Galerie Christian Ouwens geeft een sneak peek op zijn nieuwe locatie aan de Westersingel met 'Armando Armando'. Bij galerie Frank Taal opent de tentoonstelling 'Reverse Causality'.OptredensZin in muziek? Kunsthal Rotterdam heeft live optredens van PARRA's band LE LE en de Tsjechische muzikanten van The Thendos. Spectaculaire visuals begeleiden de optredens van SEVDALIZA en Strange Boutique bij Het Nieuwe Instituut. Houd je meer van de didgeridoo, ga dan naar de Aboriginal Art Gallery waar de muzikanten van DODIRO de sfeer van de Australische Outback tot leven roepen. Bij Garage Rotterdam dans je tussen de kunst in de groepstentoonstelling 'Above Reality'. Ook bij het Belasting & Douane Museum gaan de voeten van de vloer op live tangomuziek. Bij Museum Boijmans Van Beuningen geniet je van een dansfilm van Scapino Ballet in de tentoonstelling 'La La La Human Steps'.Goed gesprekToe aan een pauze met een drankje? Dat kan op het dakterras van RAAF met prachtig uitzicht over de stad. Bestel een cocktail bij de Barrelproof Boutique bij Het Nieuwe Instituut of ga zelf aan de slag in de Buitenbrouwerij. Meer zin in een goed gesprek? Schuif aan aan de bakstafel bij het Mariniersmuseum en luister naar verhalen van (oud-)mariniers.Gratis vervoerVan acht tot middernacht rijden de historische trams van RoMeO langs de verschillende locaties. Ook is er de hopon/hop-off nostalgische bus-service van Stichting Veteraan Autobussen. Met je passe-partout reis je gratis de Museumnacht010 in.PraktischMuseumnacht010Datum: Zaterdag 7 maart 2015, 20.00-24.00 uurPasse-partout: 17,50 euro p.p. in de voorverkoop Deelnemers: Aboriginal Art Gallery, Belasting & Douane Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Chabot Museum, Feyenoord Museum, Galerie Christian Ouwens, Galerie Frank Taal, Garage Rotterdam, Goethe-Institut, Kunsthal Rotterdam, Mariniers Museum, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, SKVR Fotografie & Media, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, RAAF, RAM & ramfoundation, Showroom MAMA, Stadsarchief Rotterdam