De site, die het Brussels gewest een jaar geleden aankocht, zal onderdak bieden aan een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het Centre Pompidou zal werken uit zijn collectie van meer dan 120.000 werken ter beschikking stellen en zal ook bijdragen tot de uitbouw van de collectie en het programma van het nieuwe museum, zo stelde Lasvignes.

Rudi Vervoort kondigde ook aan dat de site ook de nieuwe thuishaven worden van de stichting CIVA, het Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap. Recent trad ook het Sint-Lucasarchief toe tot het CIVA, aldus nog de minister-president.

De opening van het museum is ten laatste voorzien voor 2020, maar de eerste tentoonstelling is in 2018 gepland. De voormalige kabinetchef van Vervoort, Yves Goldstein, is door het Brussels gewest aangesteld als zaakgelastigde, die de lijnen van het project moet uitzetten. (Belga)

De site, die het Brussels gewest een jaar geleden aankocht, zal onderdak bieden aan een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het Centre Pompidou zal werken uit zijn collectie van meer dan 120.000 werken ter beschikking stellen en zal ook bijdragen tot de uitbouw van de collectie en het programma van het nieuwe museum, zo stelde Lasvignes. Rudi Vervoort kondigde ook aan dat de site ook de nieuwe thuishaven worden van de stichting CIVA, het Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap. Recent trad ook het Sint-Lucasarchief toe tot het CIVA, aldus nog de minister-president. De opening van het museum is ten laatste voorzien voor 2020, maar de eerste tentoonstelling is in 2018 gepland. De voormalige kabinetchef van Vervoort, Yves Goldstein, is door het Brussels gewest aangesteld als zaakgelastigde, die de lijnen van het project moet uitzetten. (Belga)