Aan de hand van een honderdtal schilderijen, tekeningen en archiefmateriaal wil het museum naar het op zijn website meldt een "nieuwe lezing" geven van één van de belangrijkste figuren van de moderne kunst. Tentoongesteld worden zowel hyperbekende als weinig gekende werken van de Belgische surrealist.

Het Centre Pompidou is al een tijdje bezig met monografieën over de topfiguren van de 20e eeuwse kunst. Onder anderen Edvard Munch, Henri Matisse en Marcel Duchamp gingen Magritte vooraf.

De expositie exploreert de filosofie en de band met de realiteit van de kunstenaar uitgaande van vijf vaste Magritte-motieven: vuur, schaduw, gordijnen, woorden en onvolledige lichamen.

Na Parijs gaat de expo, in kleinere vorm, naar de Schirn Kunsthalle in Frankfurt. (Belga)

Aan de hand van een honderdtal schilderijen, tekeningen en archiefmateriaal wil het museum naar het op zijn website meldt een "nieuwe lezing" geven van één van de belangrijkste figuren van de moderne kunst. Tentoongesteld worden zowel hyperbekende als weinig gekende werken van de Belgische surrealist. Het Centre Pompidou is al een tijdje bezig met monografieën over de topfiguren van de 20e eeuwse kunst. Onder anderen Edvard Munch, Henri Matisse en Marcel Duchamp gingen Magritte vooraf. De expositie exploreert de filosofie en de band met de realiteit van de kunstenaar uitgaande van vijf vaste Magritte-motieven: vuur, schaduw, gordijnen, woorden en onvolledige lichamen. Na Parijs gaat de expo, in kleinere vorm, naar de Schirn Kunsthalle in Frankfurt. (Belga)