Brusselse Grote Markt deze zomer opnieuw in bloemen gehuld

© BELGA

Van 13 tot 16 augustus wordt de Brusselse Grote Markt opnieuw gehuld in de bloemen voor de tweede editie van Flowertime. De tweejaarlijkse internationale planten- en bloemenvoorstelling staat dit jaar in het teken van het barokke Italië.

Flowertime, dat voor de vorige editie nog Floraliëntime heette, vindt elke twee jaar plaats, parallel met het tweejaarlijkse bloementapijt. Floraliëntijd komt er in de oneven jaren, het Bloementapijt in de even.

“Het is een manier om elk jaar bezoekers te lokken. De touroperators voerden een grote promotiecampagne rond het Bloementapijt in 2006 en 2008. De mensen wisten nadien niet meer in welk jaar exact het evenement georganiseerd werd. We hebben dus besloten elk jaar iets te doen met bloemen”, aldus Annette Katz, van de vzw Tapis de Fleurs op een persconferentie in het Brusselse stadhuis.

De vorige editie van Flowertime trok op vier dagen tijd 20.000 bezoekers, “een groot succes”, aldus de organisatie. Katz hoopt op evenveel bezoekers dit jaar. Meer dan 25 artiesten uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel nemen deel. “Barok, dat is mateloosheid. Voor dit thema hebben we de artiesten gevraagd om gewoon hun verbeelding te gebruiken”, aldus nog Katz.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content