Brugge beste citytrip van België

© iStockphoto

Brugge is voor het tweede jaar op rij door de bezoekers van reisbeoordelingssite Zoover verkozen tot beste citytrip van België. De Award is donderdag uitgereikt op het Vakantiesalon van Antwerpen. Europees belandt Brugge op een vijfde plaats.

In België volgen na Brugge Gent en Leuven. Antwerpen en Brussel bekleden plaats vier en vijf. Brugge kan zich trouwens meten met de beste citytrips in Europa. De bezoekers van Zoover – doorgaans inwoners van de Benelux – plaatsen de stad internationaal op een vijfde plaats.

De Europese rangschikking oogt iets verrassender dan de Belgische. Het Poolse Krakau is de populairste stadsbestemming. Sevilla, Venetië en Wenen nemen plaats nummer twee tot en met vier in.

Zoover maakt ieder jaar de balans op van de beste stedentrips. Bezoekers kunnen hun algehele waardering uitspreken en een quotering geven voor uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer en de kwaliteit van de hotels in een stad. Brugge scoort met een 9/10 zeer hoog op cultuur, ook de sfeer is bepalend voor het succes, met een 8/10.

Gent ook in de prijzen

Gent wordt beschouwd als beste hotelstad. Op alle aspecten weten de hotels in Gent de concurrentie achter zich te houden. Vooral hun ligging valt in de smaak, net als de kindvriendelijkheid. Het viersterrenhotel Sandton Grand Reylof spant volgens de beoordelingen op Zoover de kroon. Het krijgt een score van 9,2/10. Op nummer twee in de hotelwaardering volgt Leuven, op een derde plaats staat Brussel.

.Ann Heylens in Plus Magazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content