British Museum blijft populairste bezienswaardigheid van Londen

© iStock

Het British Museum in Londen heeft vorig jaar 6.820.686 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er 2 procent meer dan in 2014 en daarmee is het museum voor het negende jaar op rij de drukst bezochte bezienswaardigheid in het Verenigd Koninkrijk.

The Association of Leading Visitor Attractions (Alva), de sectorvereniging van de Britse toeristische trekpleisters, stelde een top 10 op van de meest bezochte attracties.

De volledige top 10 van populairste attracties in het Verenigd Koninkrijk bestaat uit bezienswaardigheden in de hoofdstad. Nummer twee op de lijst, de National Gallery, kreeg 5,9 miljoen bezoekers over de vloer, een daling met 8 procent tegenover vorig jaar. Tate Modern, op plaats 5, kreeg de grootste klap: -19 procent tot 4,7 miljoen bezoekers. Dat is het laagste cijfer in een decennium.

De organisatie hoorde van verschillende leden dat het slechte weer een effect had op het aantal bezoekers. De attracties in het zuidoosten van het land zagen hun cijfers dan weer dalen tijdens Operation Stack in Kent en na de aanslagen in Parijs. Tijdens Operation Stack voerde de politie verkeersfilters in om voertuigen komende van Europese havens te kunnen doorzoeken.

Alva zegt nog dat de zwakke Britse pond van Groot-Brittannië een “meer betaalbare bestemming” zal maken dit jaar. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content